Върмонт легализира DFS

Новини

Върмонт легализира DFS

Оценете новината

Върмонт се превърна в последния американски щат, който одобри легализирането на дейли фентъзи спортовете в рамките на своите граници.

Той ще се превърне в десетия щат, който ще приеме законодателство, изрично легализиращо DFS, след като Мисисипи и Арканзас приеха подобно законодателство по-рано тази година.

Сенатът на Върмонт одобри законопроект S136 в края на миналата седмица, като законопроектът очаква окончателния подпис на щатския управител Фил Скот, преди да стане закон.

Той бе изпълнен въпреки възраженията от 2016 г. на щатския асистент на Върмонт, който заяви пред Ройтерс, че „дейли фентъзи спортове нарушават законите за хазарта на Върмонт„.

Законопроектът създава процедура за регулиране и регистрация на доставчиците на DFS с държавни органи, като дава на главния прокурор на Върмонт правомощия да прилага правила, регулиращи дейността на индустрията.

Таксата за регистрация в размер на $5 000 се заплаща от операторите на DFS, като възможността за допълнителни такси и данъци може да се приложи чрез бъдещи промени в законопроектите.

Също така са включени предпазни мерки за потребителите, свързани с хазарта от професионални спортисти, заблуждаващата реклама, проблемните хазартни игри и задължителната минимална възраст от 18 години за всеки, който желае да участва.