Bwin е спонсор на Дортмунд; Bwin бъстна в Камбоджа

Новини

Bwin е спонсор на Дортмунд; Bwin бъстна в Камбоджа

Оценете новината

Марката за залагания Bwin на британския хазартен оператор GVC Holdings стартира скъпо спонсорство с германските футболисти Борусия Дортмунд (BVB).

В сряда GVC обяви, че е подписала най-новото си и второ шампионатно партньор с Борусия Дортмунд. Сделката, която обхваща следващите четири сезона на Бундеслигата, се оценява на стойност най-малко €3 млн. на сезон, според спонсорите.

Сделката изисква логото на Bwin да има възможности за брандинг в стадиона Сигнал Идуна Парк на отбора, както на светодиодни банери, така и на „CamCarpets“ на всеки от 17-те домакинства на BVB по време на Бундеслигата, както и на фона на интервюто на отбора.  Bwin също ще разработи кампании и промоционални оферти, специално разработени за феновете на BVB чрез онлайн и традиционни канали.

Регионалният мениджър на Bwin, Стефан Хайман, отпразнува връщането на марката за залагания в Бундеслигата, отбелязвайки синергията в съвпадащите цветове на двамата партньори, докато маркетинговият директор на BVB, Карстен Крамър, похвали Bwin за поддържането на „близки връзки с германския футбол по-дълго от всеки друг оператор в този сектор“.

Bwin за пръв път се присъедини към BVB през ноември миналата година, когато подписаха медийно партньорство, което завърши през най-новия сезон на Бундеслигата. От Bwin се казва, че се опитват да влязат в партньорство с Германската футболна асоциация (DFB), но отговорът ще бъде известен едва в петък.

Проблеми в Камбоджа

Междувременно Кхмер Таймс съобщи, че Bwin се намира в гореща вода с камбоджанските власти за провеждане на незаконни онлайн хазартни операции в страната.

Всъщност Bwin в този случай е магазинът на Bwin Café Net в столицата на страната Пном Пен, който беше нападнат миналия петък, след като полицията разбра, че там операторът предлага на клиентите си незаконни онлайн хазартни услуги. Полицията арестува двама организатори и двама комарджии, като последните бяха глобени с около $25 на човек, а първите обвинени в извършването на незаконна хазартна дейност.

Сравнително сме уверени, че Bwin на GVC няма нищо общо с този камбоджански капан, тъй като опитите за намаляване на силата на популярните марки за хазарт е често срещана тактика сред азиатските оператори на ниско ниво. Все пак GVC има висока толерантност към операции със сиви и черни пазари..