Законопроектът за онлайн покера в Ню Йорк отива в Сената

Законопроектът за онлайн покера в Ню Йорк отива в Сената

Оценете новината

Ню Йорк се доближи до потенциалното въвеждане на легализиран онлайн покер, след като законопроект, който ще регулира тези въпроси, напредна в Сената.

Според Casino Guardian тази седмица американският финансов комитет на Сената прие законопроекта S3898 с гласуване от 27 – 9.

Решението идва след като Senate Racing, Gaming and Wagering Committee също одобри законопроекта с единодушно гласуване от 11 – 0.

Въпреки това законопроектът има някакъв шанс да се предвижи, преди да влезе в закона, след като миналата година се насочи към местния Сенат, преди да получи подкрепа от Асамблеята и в крайна сметка беше отпаднат.

Най-новата версия на законопроекта включва предложения за класифициране на определени типове покер игри като Texas Hold’em и Omaha Hold’em като игри на умения, които ги правят законни в щата.

S3898 ще предостави правомощия за регулаторно лицензиране и контрол на Държавната комисия по хазарта в Ню Йорк, докато операторите, които желаят да оперират в държавата, ще бъдат обложени с 15% данък върху брутните приходи от игри и лицензионна такса от $10 милиона (€9,2 милиона).

Ако бъдат одобрени, максимум 10 компании ще могат да предлагат онлайн покер в Ню Йорк.

В допълнение, законопроектът би позволил интерактивни хазартни споразумения с други американски щати, които са легализирали онлайн покера, което позволява комбинирани басейни на играчи.