Южнокорейската К-поп звезда влиза в затвора за незаконен онлайн хазарт

Новини

Южнокорейската К-поп звезда влиза в затвора за незаконен онлайн хазарт

Оценете новината

Бивш  К-поп певец е осъден на година в южнокорейски затвор за залагания на над $3 млн. в незаконен сайт за онлайн хазарт и за лъжа пред властите, които разследват неговата дейност.

В понеделник южнокорейската информационна агенция Yonhap съобщи, че Окръжния съд в Сеул е осъдил Юнг Джин Уо (на снимката), член на попгрупата M2M, на до една година затвор за незаконен хазарт.

Съдебните документи показват, че 32-годишният Юнг първоначално е бил предупреден заради хазартната си дейност през 2007 г., но предупреждението не е било взето под внимание. Юнг отново беше хванат да играе онлайн през 2014 г., но той убеди приятеля на майка си да каже, че той е бил единственият играч, използвал сметката на Юнг. В края на краищата се наложи да заплатят 1 милион KRW (900 щатски долара) глоба.

Това отново не успя да го разубеди и певеца продължи да играе онлайн, а дори стана промоутър на неидентифицирания сайт за спортни залагания от август до септември миналата година.

В края на краищата властите затвориха Юнг, който тази година развъртя сумата от KRW 3,5 млрд. ($ 3,1 млн.) в 1500 отделни транзакции със сайта за залагания. Юнг по-късно казал на властите, че е играл онлайн, за да спечели пари, за да поддържа флаш живот на знаменитост, което феновете му очаквали.

Съдът твърди, че измамата от 2014 г. играе важна роля в присъдата на Юнг. Дори тя е по-лошото в случая, фалшивите показания за поемането на вината от друг доведоха до присъда от две години пробация.

Юнг не е първата южнокорейска знаменитост, която нарушава строгите закони за защита на хазарта в страната. Многобройни звезди от К-поп, телевизионни личности и спортни фигури са били заловени да участват в незаконна хазартна дейност.

Южнокорейските граждани са обект на съдебно преследване, дори ако хазарта е в юрисдикция, в която такава дейност е напълно законна.