Тайван залови незаконна онлайн хазартна дейност

Новини

Властите в Тайван разбиха незаконен онлайн хазартен кръг, който обслужваше местни комарджии, както и участници от Китай.

В петък Централната информационна агенция на Тайван съобщи, че Бюрото за криминално разследване (CIB) в страната е нахлуло в сряда в няколко места в Тайчун Сити, като са арестувани 33 лица, заподозрени в участие в незаконни операции за онлайн спортни залагания, които се съсредоточават предимно върху европейските футболни мачове.

Служители на (CIB)  заявиха, че разследването им е установило, че сайтът е оперирал от миналия декември. От този момент сайтът за залагания е обработил залози на обща стойност NT $ 340 милиона (US $ 11,3 милиона), средно около $2,25 милиона на ден.

В (CIB)  човек от кръга, идентифициращ се сам като Ценг, като мозъка зад операцията, съобщава, че над дузина хора работят за сайта, работещи на три смени денонощно. Тези служители отговаряха за набирането на клиенти чрез социалните медии и услуги за текстови съобщения, както и за създаване на банкови сметки или сметки на Alipay, чрез които да бъдат депозирани залози на китайски клиенти, както и да бъдат изплатени техните печалби.

В хода на акцията в сряда полицията конфискува асортимент от компютри, мобилни телефони, China UnionPay банкови карти и над $ 500 000 в брой. Делото е предадено на прокуратурата на провинцията Тайджун. Тайван има политика на нулева толерантност към онлайн сайтове за залагания, които предлагат продукти на местните жители, тъй като единствената правна форма на хазарт в страната е държавната лотария.

Няма данни, че тайванските власти са получили съдействие от колегите си в Китай, за да направят арестите през изминалата седмица. Двете страни имат мразовити отношения, но от 2013 г. насам са работят съвместно за разкомплектоването на трансгранични онлайн операции, които нарушават чувствителността на двете нации срещу хазарта. През март Министерството на обществената сигурност на Китай призова за по-голямо международно сътрудничество в борбата с неразрешената хазартна дейност.