Paddy Power Betfair разкри големи печалби през първото тримесечие

Новини

Paddy Power Betfair разкри големи печалби през първото тримесечие

Оценете новината

Paddy Power Betfair заяви, че ръстът в бизнеса за спортни залагания е помогнал за увеличаването на приходите и печалбата през трите месеца, до 31 март 2017 г.

Общите приходи през първото тримесечие възлизат на £416 милиона (€491.2 милиона/ $536.5 милиона), което представлява увеличение от 23% в сравнение с £339 милиона, генерирани през същия период на миналата година.

Приходите от спортни залагания са нараснали с 28% в сравнение със същия период на миналата година, до £326 милиона. Увеличение бележат и залозите направени в спортбука, с 18% до £2,7 милиарда, а приходите от хазартни игри също са се покачили с 6% до €90 милиона.

Същевременно основната оперативна печалба нараства със 114% в сравнение със същия период на миналата година до €91 милиона, а основният печалба преди лихви, данъци и амортизация също се повиши с 87% до €111 милиона, с по-голям марж от 26,6%.

Бреон Коркоран, главен изпълнителен директор на Paddy Power Betfair, която бе създадена през февруари миналата година чрез сливането на Paddy Power и Betfair, заяви: „Следейки тенденцията от последните две години, резултатите показват, че Cheltenham 2017 е предпочитан сред букмейкърите и това допринася за добрия растеж на приходите.

„В комбинация с годишното намаление на разходите, свързано със сливането, и непрекъснатото съсредоточаване върху оперативната ефективност, това доведе до удвояване на оперативните печалби през първото тримесечие.

„Оттогава обаче, при големи събития като Grand National, Висшата лига и US Masters, резултатите са благоприятни за клиентите, а общите брутни печалби са слаби през април“.

Коркоран добави: „Ключов стратегически фокус за 2017 г. е интегрирането на нашите технологични платформи; Този проект е на път и очакваме двете европейски марки да работят на обща платформа до края на годината, като в този момент клиентите ще започнат да се възползват от увеличения темп на доставки на нови продукти „.