Кениец спечели рекордна сума от акумулаторен залог в SportPesa

Новини

Кениец спечели рекордна сума от акумулаторен залог в SportPesa

Оценете новината

Кениец спечели най-голямото изплащане от спортни залагания в историята на нацията, след като заложи на акумулаторен залог от 17 мача.

В понеделник кенийският оператор за спортни залагания SportPesa съобщи, че един от неговите клиенти – името на мъжа трябваше да бъде представен на церемония в Найроби във вторник – спечели Sh221,331,602 ($2,14 милиона), като правилно предсказа всичките 17 резултата от Mega Jackpot (MJP) футболен акумулаторен залог.

Изпълнителният директор на SportPesa, Роналд Караури, лично позвъни на ентусиаста, за да му съобщи за неочакваното щастие, което е първия изцяло изплатен награден фонд на MJP на компанията. По-рано тази година двама бетъри споделиха награда за Sh62 милиона от MJP, но те познаха 16 срещи.

Кениецът спечели рекордната сума, след като постави два залога от само Sh 100 всеки. След като първите 15 от 17-те му избора бяха излезли според прогнозите му, той и приятелката му излезли из града, за да отпразнуват.

Мащабът на награда на мъжът е още по-впечатляващ, когато смятате, че средният месечен доход в Кения е по-малък от Sh12k. Потребителите на социалните медии в страната вече създават мемета за това, какви са различните аспекти на националната икономика, които парите могат да си позволят да гарантират.

За щастие за нашия непознат комарджия неотдавнашното предложение на правителството за драстично увеличаване на данъците върху операторите на залагания не споменава таксите по отношение на печалбите от хазартни игри, пропуск, за който вероятно има някой министър на правителството, се кара на своя персонал, че не му е напомнил да включи .

Правителството твърди, че новата уеднаквена такса от 50% върху всички форми на хазарт е била необходима, за да се намали популярността на хазарта сред младежта в Кения, която доведе всички страни от Субсахарска Африка в скорошно проучване на GeoPoll за младежите и залаганията. Като се има предвид публичността около този хазартен джакпот, тази работа просто стана много по-трудна.