Google Play официално приветства приложенията за хазарт с реални пари

Новини

Google Play официално приветства приложенията за хазарт с реални пари

Оценете новината

Google Play официално приветства приложенията за хазарт с реални пари

Приложенията за онлайн хазарт ще се присъединят към магазина за Android приложения на Google, след като дигиталният гигант официално премахна забраната си върху тези продукти.

Миналия месец британските теч наблюдателите разбиха новината, че Google се готви да вдигне дългогодишните си забрани срещу приложения за хазарт с реални пари в магазина за приложения Google Play. Google официално актуализира политиките си по този въпрос, където подробно се описва промяната и какво операторите за хазарт трябва да направят, за да получат продуктите им място в Google Play.

За момента хазартните приложения са достъпни само чрез магазини на Google Play в Обединеното кралство, Ирландия и Франция. Google очевидно е избрал тези пазари като пробен пункт, за да определи реакцията на тези общества, преди да пусне промените и на други пазари.

Кандидатите за приложения ще трябва да отговарят на редица критерии, включително да докажат, че имат валиден лиценз за предлагане на хазартни услуги на даден пазар, предотвратяващи използването на приложения в страни, които не са обхванати от лиценза, избягвайки непълнолетни потребители на хазарт, включително използването на съобщения за отговорен хазарт и т.н. Приложенията също така не могат да използват услугите за плащане на Google, включително таксуването в приложение в Google Play.

Операторите на хазартни игри отдавна предлагат приложения за Android за изтегляне директно от уебсайтовете си, така че промяната в правилата не е непременно промяна на играта. Въпреки това многобройни оператори – включително 888 Holdings, Sky Betting & Gaming, Ladbrokes и Kindred Group – вече са получили своите продукти в официалния магазин и се очаква в следващите дни да ги последват повече оператори.

Google едновременно обяви, че отменя забраната си за рекламиране на хазарт в приложения, разпространявани от Google Play. Тази промяна на политиката също така води до редица ограничения, свързани с лицензирането, целесъобразността на възрастта и отговорния хазарт.

Google за пръв път оцвети с червени букви апликациите за хазарт през 2013 г., което позволи на приложенията за хазарт на Apple iOS да претендират за по-голям дял от пакета за мобилни хазартни игри, въпреки че Android устройствата имат много по-голям дял на пазара в повечето юрисдикции. Google изглежда смекчи позицията си до 2015 г., когато позволи да се появят дейли фентъзи спортни приложения в магазина на Google Play.