SportPesa навлиза в италианския iGaming пазар

Новини

SportPesa навлиза в италианския iGaming пазар

Кенийският оператор за спортни залагания SportPesa обяви придобиването на 75% мажоритарно дялово участие в RCS gaming, лицензиран хазартен оператор, който е част от италианската фирма RCS Media Group.

Покупката бележи първото нападение на SportPesa на италианския пазар на игри, като в момента компанията работи в родната си Кения, в Танзания, Южна Африка, остров Ман и Обединеното кралство.

RCS Media Group управлява редица италиански новинарски медии, включително Corriere Della Sera и La Gazzetta dello sport. Компанията управлява и испанския новинарски уеб сайт El Mundo и испанския футболен вестник Marca. Продажбата е част от съгласуваните усилия на групата да рационализира редица свои недиректни дивизии и да се съсредоточи върху ключовите си медийни активи в цяла Европа.

Условията на сделката не бяха разкрити. Но докладите твърдят, че SportPesa ще поеме дейността на онлайн спортбукa RCS GazzaBet.it, което ще доведе до брандирането му под крилото на SportPesa.

Новите италиански операции на SportPesa ще бъде ръководена от Адам Бейтън, който коментира: „Това придобиване също така предлага нови възможности да покажем на настоящите и бъдещите ни клиенти културата на SportPesa„.