Galaxy Gaming оттегли заявлението си за лиценз в Невада

Новини

Galaxy Gaming оттегли заявлението си за лиценз в Невада

Оценете новината

Galaxy Gaming оттегли заявлението си за лиценз в Невада

Доставчикът за игри на маса Galaxy Gaming Inc реши да оттегли заявлението си за лицензия в Nevada Gaming Control Board (NGCB), след решението на организацията да върне искането за лиценз на компанията.

Всички трима служители на NGCB гласуваха за връщане на заявлението за лиценз на компанията след двудневни изслушвания, след като единодушно заявиха, че председателят на Galaxy Gaming и президентът Робърт Сосиер не са подходящи за лицензиране в Невада като бенефициент и директор на компанията.

Представители, действащи от името на Galaxy Gaming, посочиха факта, че Сосиер и неговият изпълнителен екип са увеличили ръста на приходите с 22,6% годишно от 2007 г. насам и че Galaxy е била печеливша компания в продължение на шест години, като е на лице и голямо увеличаване на паричния поток до $ 5,1 млн. през 2016 г. и намаляване на дълга с $ 2.3 млн. през миналата година.

Лицензът би позволил на Galaxy да развива и разпространява нови казино игри в целия щат. Представители на Комисията по хазартни игри в Невада имаха дата за обсъждане на препоръката на NGCB на среща, която щеше да се състои на 27 юли.

Длъжностни лица от NGCB имаха възможността да се съгласят с по-ранната препоръка, да отхвърлят решението си с единодушно гласуване или да използват нов закон, който позволява на NGC да отхвърли, но не и да отрече лицензирането, като позволи на компанията да продължи да работи в Невада без да предлага нови игри на своите клиенти.

Това не е първият случай, в който Робърт Сосиер е пригоден да притежава лиценз за хазарт, като регулаторите в Калифорния отхвърлят искането му за ​​лиценз през 2013 г. след тригодишно разследване на бизнес отношенията на Galaxy Gaming. Бизнесменът също е разследван в щата Вашингтон и е бил обект на държавно полицейско разследване в Орегон.