Bwin.ru стана първата международна марка за онлайн залагания в Русия

Новини

Bwin.ru стана първата международна марка за онлайн залагания в Русия

Оценете новината

Bwin.ru стана първата международна марка за онлайн залагания в Русия

Водещата марка за залагания на GVC Holdings, Bwin, стартира продажби в Русия, отбелязвайки първото навлизане на западен букмейкър в лицензирания онлайн пазар на залагания на страната.

Тази седмица станахме свидетели на старта на Bwin.ru, съвместното предприятие на GVC Holdings, руският лицензиран букмейкър Digital Betting LLC и фирмата за онлайн технологии Rambler & Co. Последните две фирми са контролирани от A&NN Investments, собственост на руския милиардер Александър Мамут.

Началото на сайта закъсня, тъй като дойде пет месеца след обявяването на плановете за съвместно предприятие, а първоначално, за дата за старта на операциите бе обявено началото на септември, която по-късно бе отложена за октомври и накрая до ноември. Независимо от това, Bwin.ru става 15-ият официално одобрен онлайн букмейкър, който ще стартира на руския регулиран пазар.

Главният изпълнителен директор на Digital Betting, Дмитрий Сергеев (на снимката), който също е и главен изпълнителен директор на Bwin.ru, си поставя за цел да завладее 10% от руския пазар за онлайн залагания в рамките на три години. Мамут обеща да похарчи до €10 млн. годишно за повишаване на осведомеността за руския сайт на Bwin.

Както при всички руски онлайн букмейкъри, клиентите на Bwin.ru ще трябва да се регистрират както чрез сайта, така и чрез онлайн центъра за плащания на TSUPIS. Digital Betting принадлежат към Първата саморегулираща се организация на руските букмейкъри, а всички членове на First SRO изпълняват своите плащания през First TSUPIS центъра.

Процесът на регистрация включва както онлайн регистрация, така и физическо представяне на документите за самоличност на място за продажба на дребно. Digital Betting нямат присъствие на дребно, така че Bwin.ru играчите ще трябва да посетят своя местен магазин за парични преводи на Mobilnaya karta, за да завършат транзакцията си.

Какво ново около хазартното законодателство в Русия?

И само защото Bwin.ru получи зелената светлина от руските регулатори, не означава, че други домейни на Bwin са добре дошли в руския пазар за залагания (без казино, без покер). През юни телеком наблюдателят  Roskomnadzor бе включил в черния списък 118 домейна, свързани с Bwin. От вторник този брой е нараснал на 126.

Руският парламент в момента се занимава със законодателство, което би попречило на финансовите институции да обработват плащания за неоторизирани оператори на онлайн хазартни игри. Миналата седмица Сергеев заяви пред Bookmaker-Ratings, че законодателството е „добър закон“, но си задава въпроса дали неоправомощените оператори „ще намерят възможности за заобикаляне“ на ограниченията си.

Сергеев каза, че много важен фактор е това как Федералната данъчна служба следи и актуализира черния си списък. Руският черен списък се увеличава с над 1500 хазартни домейна всяка седмица, система, която дори руският министър на съобщенията твърди, че не е достатъчна, а Сергеев има опасения, че букмейкърите ще пренасочат финансирането си чрез различни компании, за да избегнат финансовите ограничения.