Италианската футболна лига, Серия А, отменя спонсорската сделка с 1xbet

Новини

Италианската футболна лига, Серия А, отменя спонсорската сделка с 1xbet

Най-голямата италианска футболна лига прекрати спонсорската си сделка с руски онлайн букмейкър след широко разпространени протести от страна на правителството и регулаторните органи.

Италианската футболна лига, Серия А, наскоро обяви сделка с руския букмейкър 1xbet, лицензирана онлайн хазартна компания, която трябваше да служи на турнира като международен бетинг партньор (с изключение на азиатските пазари) за футболния сезон 2017-18.

Въпреки това, тъй като Италия има регулиран онлайн пазар на хазартни игри и активно блокира домейните на оператори за онлайн хазартни игри, които не притежават италиански лиценз – като 1xbet – сделката бе посрещната с голям протест от страна на регулаторния орган за хазартни игри – Agenzia delle Dogane e dei Monopoli (ADM), както и от страна на някои политици.

Infront, спортната маркетингова компания, която улесни партньорството за залагане между 1xbet и Серия А, защити сделката, като каза, че липсата на местен лиценз от страна на 1xbet е „без значение“ за сделката, тъй като тя ще действа само извън страната и по този начин няма да се предлага маркетинг на 1xbet, който да бъде видим от италианските играчи.

Въпреки тези уверения официалните представители на Серия А обявиха в края на миналата седмица, че са спрели спонсорската спогодба с 1xbet, което означава, че логото на 1xbet няма да се появи в промоциите на Серия А на засегнатите международни пазари. Въпреки това Серия А досега не съобщава, дали сделката ще бъде отменена изцяло.

Индивидуалните клубове в Серия А редовно сключват договори за партньорства за залагания с международно лицензирани онлайн хазартни оператори, включително F66.com, лицензиран от Филипините, който наскоро подаде азиатско партньорство за залагания с шампионите от Ювентус. Официалното партньорство на клуба в областта на хазарта и залаганията се провежда от италианската марка Betfair на Paddy Power Betfair.

https://www.youtube.com/watch?v=byXgecyWaSw

1xbet не спира да предлага услуги без да има лицензи в различни държави

Италианската регулаторна агенция за ADM поддържа голям и нарастващ черен списък на международни нелегални за страната оператори, които продължават да обслужват италиански играчи без местно разрешение. Миналия месец ADM добави още 97 имена, като общият брой на домейните в черния списък достигна 6 720, от които най-малко няколкостотин са огледални сайтове на 1xbet.

1xbet имаше няколко алтернативи, блокирани от българските регулатори тази седмица, а руският регулатор, Розконадзор, обикновено добавя 100 или повече огледални линка на 1xbet към своя онлайн черен списък всеки месец. Докато 1xbet притежава руски лиценз за онлайн  спортни залагания, лицензираната операция в Кюрасао предлага казино, покер и други продукти, които руските регулатори не позволяват.