Обвинения в организирана престъпност за онлайн хазартен кръг в Сингапур

Новини

Обвинения в организирана престъпност за онлайн хазартен кръг в Сингапур

Оценете новината

Обвинения в организирана престъпност за онлайн хазартен кръг в Сингапур

Властите в Сингапур издадоха първите наказателни обвинения, свързани с хазарта, съгласно новите закони за организираната престъпност на града-държава.

Преди една година полицейската служба в Сингапур обяви арестуването на десетки лица, свързани с незаконни онлайн хазартни операции. Това е първото подобно действие, което местните власти са предприели, откакто е законна онлайн хазартната дейност от монополите на Singapore Pools и Turf Club.

Многобройните членове на незаконните операции за онлайн хазарт вече бяха обвинени в противозаконни престъпления, свързани с хазарт, съгласно Закона за отдалечен достъп до хазарт, който градът одобри през 2015 г. и който проправи пътя към законните опции за онлайн залагания.

В сряда обаче отделът за разследване на Сингапур съобщи, че е подал допълнителни обвинения срещу шест от арестуваните лица – една жена и петима мъже, включително предполагаемият водач Сийт Сео Буун, съгласно новия закон за организираната престъпност (OCA) от 2016.

OCA наказва всеки, който принадлежи към организиран престъпен синдикат, който привлича други хора в подобни банди или дава указания на членовете на банди да извършват незаконни дейности от името на бандата. Всеки, който е осъден по OCA, е изправен пред затвор до пет години и глоби до $ 100 000.

Шестимата членове, обвинени по OCA, са подсъдими за пускането на незаконни онлайн сайтове за 4-D и Toto хазарт, включително asure6.net и 888pool.net, които им спечелиха печалби от S$ 25 милиона (US$ 18,4 милиона) преди арестите от ноември миналата година.

Лидерът на престъпният кръг, Сийт (на снимката) е изправен пред общо 61 обвинения, включително 19 свързани с присвояване на ползите от престъпното поведение. Сийт каза, че лично е събрал около S$ 17 млн. от дейността на бандата и е изразходил около S$ 1,2 млн. от тази незаконна награда, като е направил плащания на 11 различни жилищни сгради в Сингапур.

Останалите пет човека, обвинени по OCA, се считат за куриери или агенти на незаконните хазартни операции. Всичките шест предполагаеми членове на бандата имат заседание в съда, което ще се проведе на 23 ноември.