Бразилия се отдръпна от плановете за монопол върху онлайн спортните залагания

Новини

Бразилия се отдръпна от плановете за монопол върху онлайн спортните залагания

Оценете новината

 

Бразилия се отдръпна от плановете за монопол върху онлайн спортните залагания

Бразилия изглежда се отдръпва от плана си за ограничаване на онлайн спортните залагания до управляван от правителството монопол.

Миналият четвъртък бразилският сенатор Бенедито де Лира (на снимката) подаде изменена версия на PLS 186/2014, вариант на Сената за плановете за радикално преразглеждане на пазара на хазартни игри в страната, като разреши всичко от наземни казина до неопределени форми на онлайн хазарт.

Предишните версии на законопроекта на Сената съдържат само неясни препратки към „електронните залагания“, докато президентът Мишел Тъмер преди година посочи, че предпочита да ограничи онлайн дейността за спортни залагания до монопола, който ще бъде управляван от националния лотариен оператор Caixa Econômica Federal.

Измененият законопроект на Сената все още оставя на федералното правителство да контролира онлайн хазартната дейност, чийто обхват е включен като „спортни и не спортни залагания“, както и „онлайн казино игри“. Данъкът върху приходите от онлайн хазарт е 15%, докато операторите на сушата ще плащат 10%.

Измененият законопроект също така призовава федералните организации да „акредитират всички заинтересовани от експлоатацията на игрите на късмета във всякакви условия, включително казина, спортни залагания и онлайн игри на националната територия, с изключение на бинго игри„.

Измененият текст 186/14 е отнесен до Senate’s Constitutionality and Justice Committee (CCJ) за по-нататъшно обсъждане и гласуване от страна на неговите членове.

Камарата на депутатите разполага със собствен законопроект за хазарта, PL 442/1991, за който председателят на Камарата, Родриго Мая, обеща да поиска пълно гласуване през ноември. Двете тела в крайна сметка ще трябва да разрешат несъответствията между законопроектите и, макар че инерцията за консенсус изглежда нараства, капризният бразилски политически климат подсказва нещо лошо.