Бившият световен шампион, Бингам е наказан за нарушаване на правилата за залагане

Новини

Бившият световен шампион, Бингам е наказан за нарушаване на правилата за залагане

5 (100%) 1 вот[а]

Бившият световен шампион Бингам е наказан за нарушаване на правилата за залагане

Стюарт Бингам, сегашният номер 10 в световния снукър е признат за виновен за нарушаване на правилата за залагания на World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA) и впоследствие е бил отстранен от спорта за период от шест месеца.

Като част от наказанието му за залагания на мачове, които са свързани или с него, или с други играчи, бившият световен шампион е наредил да бъдат платени £20,000.

Бингам  прие, че залаганията му са в нарушение на правилата и сега търси професионална помощ по отношение на хазарта, нещо, което WPBSA заяви, че е „релевантно и за негова полза„.

В изявление на WPBSA се казва: „Действията си Бингам е предприел със знанието, че той е в нарушение на правилата. Действията му поставят под въпрос целостта на спорта. При всички положения това е много сериозно.

„Смятаме обаче, че смекчаването в този случай може дас е приложи, и да се намали по-дългият период на спиране, предложен от борда. Освен това считаме, че част от суспендирането трябва да бъде преустановена, при условие че са изпълнени определени условия.

WPBSA, добави: „При тези обстоятелства налагаме шестмесечно суспендиране, действащо от 28 октомври 2017 г. А г-н Бингам потвърди, че ще се съобразява с всеки курс на медицинско лечение, препоръчано му по отношение на хазарта, и няма да допусне по-нататъшни нарушения на правилата. Г-н Бингам е задължен да си сътрудничи с Управителния съвет, за да гарантира, че тези условия са изпълнени.

„Това означава, че г-н Бингам ще извърши незабавно спиране от 28 октомври 2017 г. до 26 януари 2018 г., а останалата част от шестмесечните периоди на лишаване от права (три месеца и един ден) няма да бъде изпълнена, ако отговаря на условията, посочени по-горе, също ако не бъде установено, че е извършил подобни нарушения през периода до 31 октомври 2018 г.“