Русия с 14 онлайн букмейкъра, а Bwin.ru отлага старта си за ноември

Новини

Русия с 14 онлайн букмейкъра, а Bwin.ru отлага старта си за ноември

Оценете новината

Русия с 14 онлайн букмейкъра, а Bwin.ru отлага старта си за ноември

Любителите на спортните залагания в Русия имат нова опция за онлайн залагания, а Bwin.ru ще стартира следващия месец.

Тази седмица руският хазартен афилейт, Bookmaker Ratings, съобщи, че операторът за залагания RUS-TELETOT официално е пуснал своя локално лицензиран онлайн сайт за залагания, който ще работи чрез марката на компанията Tennisi.

RUS-TELTOT получи руски лиценз за букмейкър през 2009 г. и в момента има 74 магазина за залагания на дребно в 30 града в допълнение към операциите в Казахстан и Таджикистан. Компанията също така оперира с .com сайтове за залагания под марките RUS-TELETOT и Tennisi.

Новият сайт за залагания ще се занимава с финансови транзакции чрез Първата централна платформа за обработка на плащания (TSUPIS), която обработва плащанията за всички онлайн букмейкъри, които принадлежат на Първа саморегулираща организация на руските букмейкъри (First SRO), една от двете съперничещи си асоциации, които представляват операторите.

Участниците трябва да се регистрират както онлайн, така и в съответния TSUPIS, както и да представят лични документи лично в магазин на партньора на TSUPIS.

Стартът на Tennisi увеличи сегашния списък с руски лицензирани онлайн букмейкъри до 14 броя, които се присъединиха към Liga Stavok, 1xBet, Winline, Betcity, 888, Fonbet, Olympus, Baltbet, Leon, BingoBoom, PariMatch, Marathon, Zenit.

В същото време горещо се очаква стартирането на друг член на First SRO, руската версия на популярната марка за залагания на GVC Holdings, Bwin, ще стартира през ноември. През юни GVC обяви партньорство с руския оператор Digital Betting LLC, за да стартира локално лицензирания сайт Bwin.ru, това ще е първата голяма западна марка за залагания, която ще се установи в Русия.

Сайтът на Bwin.ru понастоящем все още показва само страница за регистрация на клиентите, заедно с текст, който твърди, че сайтът ще започне през октомври, но iGaming Business съобщи в четвъртък, че сайтът ще бъде пуснат в средата на ноември.