Google Play позволява хазартни приложения за Android с реални пари

Новини

Google Play позволява хазартни приложения за Android с реални пари

Оценете новината

Google магазина за приложения на Android най-сетне премахна дългогодишната си забрана за хазарт и залагания, сочат доклади на британския технологичен сайт.

Операционната система на Google, Android е доминиращата мобилна платформа в световен мащаб, но за разлика от iOS на Apple, Google Play досега не искаше да има нищо общо с хазарта с реални пари, оставяйки потребителите на Android без възможност, но те теглиха приложения директно от хазартни сайтове , което ограничи потенциалното популяризиране на приложенията пред нови клиенти, както и способността на разработчиците да разпространят актуализации.

Във вторник базираната в Обединеното кралство дигитална агенция Degree53, чиито клиентска база включва Betfred, 888 Holdings и OddsChecker, съобщи, че Google е изпратил имейл до оператори на хазартни услуги, за да ги предупреди, че трябва да се подготвят за предстояща промяна в правилата за хазарт в Google Play.

Според Андрьо Даниелс от Degree53, Google уведомява фирмите за хазартни игри, че „в началото на август 2017 г. Google ще приема приложения за разпространение на хазартни приложения в Play Store в Обединеното кралство, Франция и Република Ирландия. На по-късна дата тази промяна в политиката може да бъде разширена до нови региони и държави.“

Даниелс заяви, че разработчиците на игри ще трябва да представят документация, подкрепяща техните лицензи, за да работят в юрисдикциите, в които желаят да направят приложенията си за Android достъпни.

Забраната на Android претърпя генезис зад краткотрайния Betcade, който предложи на разработчиците една възможност, в която да изброят своите хазартни продукти с истински пари за Android. Betcade стартира през септември 2015 г., но прекрати дейност през януари, след като бизнес моделът се оказа неприложим. Не е ясно каква е ролята, ако има такава, краткото съществуване на Betcade може да е играло в решението на Google най-накрая да премахне забраната за хазарт.

Рестриктивните правила на Google показаха признак за привличане на инвестиции през 2015 г., когато компанията обяви програма „затворен, ограничен пилот“, позволяващ използването на ежедневни приложения за фентъзи спортни залагания в американския Google Play магазин. Преди това приложенията за DFS, достъпни чрез Google Play, бяха ограничени основно до функционалността за мониторинг на статистическите данни, докато приложенията за залагания с реални пари бяха достъпни само чрез самите сайтове.