Скоро Словакия ще публикува черен списък

Новини

Публикуването на черния списък за онлайн хазарт в Словакия е насрочено за 17 юли. По думи на Министерството на финансите списъкът ще се актуализира ежеседмично.

Дните с хазарта в Словакия приключиха, тъй като Министерството на финансите на страната се готви да се изчисти от нелицензирани хазартни обекти чрез черен списък. Според словашките новини за хазарта мониторингът е започнал да работи по списъка на 1 юли и той ще бъде готов на 17 юли. „Пазарът на хазартни игри в световен мащаб се развива динамично през последните години. Законодателството реагира на разширяването на хазарта във виртуалното пространство и доведе до нови предизвикателства по отношение на надзора„, коментира Радко Курюк, министър на финансите.

Словашките закони за хазарта бяха променени миналата година в полза на TIPOS, националния оператор на лотарии и залагания. Чуждестранните компании за залагания трябва да придобият лиценз, за ​​да оперират в страната, освен това те трябва да плащат 27% данък върху приходите си в Словакия. Множество онлайн сайтове за залагания вече са прекратили услугите си в Словакия. Нелицензираните оператори, които продължават да оперира в рамките на страната, могат да бъдат глобени с €500 000.