Пенсилвания е по-близо до легализиране на спортните залагания

Новини

Пенсилвания е по-близо до легализиране на спортните залагания

Оценете новината

Узаконяването на спортните залагания в Пенсилвания, се движи и вчера стигна до преминаването на законопроекта през щатската House Gaming Oversight Committee.

Законопроектът, известен като HB 519, ще види изменението на дял 4 от Pennsylvania Consolidated Statutes в „осигуряването на залагания върху спорта и на правомощия и задължения на House Gaming Oversight Committee; Налагане на санкции; И осигуряване на оценка за такси за спортни залагания и местни такси „.

Предложеното законодателство бе одобрено от комитета за надзор с гласуване от 13-1, като законопроектът беше приет за дебат в Пенсилванския сенат. Докато приемането на законопроекта чрез комисията е някаква стъпка в одобряването на законодателството, все още съществуват значителни пречки за легализирането на спортните залагания в Пенсилвания.

Понастоящем спортните залагания са забранени от Professional and Amateur Sports Protection Act от 1992 (PASPA), който се прилага за всички щати, освен за тези, които са лицензирали хазартните игри преди повече от десет години.

Само четири щата са избрали да направят това: Невада, Орегон, Монтана и Делауеър.

Извършването на изменение на съществуващите местни устави би позволило на Пенсилвания да създаде регулирана индустрия за спортни залагания, ако федералното правителство реши да позволи на щата да направи това.

Един от вносителите на проектозакона, републиканският представител Робърт Матзи, каза на събраните делегати, че „вярвам, че трябва да сме готови да действаме, ако бъде отменена федералната забрана“.