Малайзийската полиция обеща много строги мерки срещу онлайн хазарта

Новини

Малайзийската полиция обеща много строги мерки срещу онлайн хазарта

Оценете новината

Малайзийската полиция обеща много строги мерки срещу онлайн хазарта

Малайзийските власти стартират още една национална борба срещу незаконния онлайн хазарт и този път те се заклеват, че ще постигнат желаните резултати.

Във вторник заместник-генералният инспектор на полицията Тан Шри Нур Рашид Ибрахим (на снимката) излеза от стратегическа среща с държавните депутати, за да обяви създаването на „комисия за борба с незаконните хазартни игри, която планира, анализира, синергизира и изпълнява действията, за да унищожи напълно нелегалния хазарт веднъж завинаги.

Докато репресиите ще започнат с нападения върху известни незаконни хазартни помещения, Нур Рашид каза, че премахването на онлайн хазарта е „по-сложна задача„, тъй като „те работят предимно чрез сървъри, намиращи се в чужбина, и лансират софтуера си чрез множество сглобяеми локални сървъри“.

Полицията планира да координира усилията си с електронните медии с малайзийската Комуникационна и мултимедийна комисия (MCMC) и доставчиците на интернет услуги. Планира се също така да се препоръчат изменения в законите за хазарта в Малайзия, които според Нур Рашид съдържат вратички, които „ни пречат да премахнем незаконния хазарт и да позволим на тези операции да се появят и така продължат да действат„.

Строгите мерки, които ще включват усилията на национални, държавни, окръжни и полицейските сили, и ще бъдат най-големите, които някога са били предприети срещу незаконния хазарт в Малайзия, според Нур Рашид. Държавата обаче обяви тези кампании няколко пъти в годината, без досега да е показала значително намаляване на незаконната дейност.

Положението в Малайзия е усложнено от твърдения за широко разпространено тайно споразумение между полицията и операторите на хазартни игри. В сряда полицията в Джохор Бару обяви, че ще проведе вътрешно разследване, след като бе заявено, че незаконните оператори на хазартни игри се смятат за „недосегаеми“, защото са „защитени“ от полицията от години.

Този път Нур Рашид предупреди, че полицаите няма да спрат да арестуват незаконни играчи, но също така ще се насочат към онези, които съдействат, защитават и подпомагат незаконни операции и ще се предприемат най-строги действия, за да се гарантира постоянство.