Испания ще издаде още лицензи за онлайн хазарт

Новини

Испания ще издаде още лицензи за онлайн хазарт

Оценете новината

Испания ще издаде още лицензи за онлайн хазарт

Регулираният пазар за онлайн хазарт в Испания нараства доста добре, даже местните регулатори са решили да отворят вратите за нови онлайн лицензианти.

Тази седмица регулаторният орган Dirección General de Ordenación del Juego официално обяви, че скоро ще започне да приема нови заявки за онлайн хазартни оператори, които се интересуват от създаването на магазин на регулирания пазар на Испания.

Докато официалната покана за търг все още не е публикувана в Държавен вестник на Испания, предстоящото й публикуване ще отвори едногодишен прозорец, в който операторите могат да подават заявления. Това отбелязва значително разширяване от предишния търг, който даде на операторите едва един месец да подадат заявленията си.

Независимо от това, DGOJ казва, че всички оператори могат да очакват да разберат съдбата на своите заявления в рамките на шест месеца след подаването им.

Това е третият път, когато DGOJ кани операторите да се включат в испанския онлайн хазартен пазар. Последната тръжна процедура доведе до 10 нови лицензополучателя, които получават своите одобрения през 2015 г. DGOJ заявява, че е взел решението за нов търг, след като е бил налице интерес от най-малко двама международни оператори, които желаят да навлязат в испанския пазар .

Регулираният онлайн пазар на хазартни игри в Испания стартира нестабилно, като шепа оператори претендираха за по-голямата част от спортните залагания и приходите от покер. Но добавянето на слотове към онлайн казиното в средата на 2015 г. бе чудесно решение, а най-новият тримесечен отчет за приходите показва подобрение от 23% на годишна база.

Междувременно DGOJ обяви тази седмица, че е поръчал забраната на два сайта за хазартни игри, които работят без одобрение от DGOJ. Това са домейните Forosortealo.com и Directbet.eu.