Ladbrokes Coral дарява най-много безплатни подаръци на депутатите в UK

Новини

Ladbrokes Coral дарява най-много безплатни подаръци на депутатите в UK

Фирмите за хазартни игри в Обединеното кралство бяха сред водещите доставчици на безплатни подаръци и бяха много гостоприемни към членовете на Парламента, а Ladbrokes Coral правеше повече индивидуални дарения от всяка компания във всеки сектор.

Депутатите трябва да разкрият годишния списък на безплатни подаръци, ако общият брой на тези подаръци от един източник достигне £300 за период от една година.

Тазгодишният списък включва 187 дарения от източници в Обединеното кралство, от които повече от 10% (19) идват от компании за залагания. Ladbrokes Coral представляваше 15 от хазартните компаниите, всички от които се свързаха само с четирима депутати, включително осем с Тори Филип Дейвис, който председателства All Party Parliamentary Group (APPG) за залагания и игри.

Тези безплатни подаръци включваха предоставяне на депутатите, екскурзии за състезания в Аскот, Донкастър и Челтнъм, за събитието Football Association’s Community Shield на стадион Уембли и вечеря на годишната конференция на Консервативната партия. Общо взето, Ladbrokes Coral’s е проявил щедрост към тези четирима депутати възлизаща на £ 4775. Струва си да се отбележи, че тази сума е достатъчно голяма, за да отведе Lads Coral до седмото място в списъка с обща стойност на даренията.

Дейвис даде изявление, в което заяви, че неговата важна роля в APG означава, че би било „изключително необичайно, ако не се срещнах с членове на хазартната индустрия”. Lads Coral даде свое собствено изявление, като заяви, че „разбира се, ние се ангажираме с политици„, като се има предвид, че наброява над 25 000 души и по този начин искаше да гарантира, че когато се вземат решения, които засягат служителите на компанията, тези решения са направени на база знания.

Тези новини идват само дни след като Комисията за хазарта в Обединеното кралство глоби с рекордните $7,8 милиона оператора за онлайн хазарт – 888 Holdings, защото не успя да защити проблемните комарджии и една седмица след като резултатите от националното проучване показаха увеличение на проблемните с хазарта.

Оповестяването също така идва, тъй като правителството се готви да предостави резултатите от своя тригодишен преглед на хазартния сектор, който вероятно ще препоръча допълнителни ограничения върху хазартната реклама и намаляването на максималните залози в терминалите за залагания с фиксирани коефициенти (FOBT) в магазини за залагания на букмейкърите.