Ladbrokes Coral доброволно ще плати таксите върху онлайн залози за състезания с кучета

Новини

Ladbrokes Coral доброволно ще плати таксите върху онлайн залози за състезания с кучета

Оценете новината

Ladbrokes Coral доброволно ще плати таксите върху онлайн залози за състезания с кучета

Операторът на хазартни игри, регистриран в Обединеното кралство, Ladbrokes Coral е решил доброволно да плати таксата върху оборота от международните онлайн залагания от състезания с кучета в Обединеното кралство.

Операторите за залагания на дребно в Обединеното кралство вече връщат на British Greyhound Racing Fund 0.6% от своя оборот от състезания с хрътки. В сряда Ladbrokes Coral обяви намерението си доброволно да плати такса върху своя „оборот от състезания с кучета„, след като календарът покаже 2018 г.

От 1 април 2018 г. британските хазартни оператори ще трябва да плащат такса от 10% върху всички приходи, получени от британската индустрия за конни надбягвания след години на оплаквания от British Horseracing Authority, че онлайн дивизиите на букмейкърите не плащат, това което трябва, за да подкрепят умиращия спорт на царете.

Но Ladbrokes Coral притежава четири британски писти за състезания с хрътки – Crayford, Hove, Monmore и Romford – така че тази готовност да се плащат по-високи такси за залагания на хрътки се изразява основно в това, Ladbrokes Coral да субсидира собствените си операции.

Няма никакво съмнение, че индустрията за надбягвания с хрътките избледнява бързо. Последното проучване на Комисията за хазартните игри в Обединеното кралство показва, че само 3% от възрастните във Великобритания са поставили залог на кучетата спрямо 11% заложили на състезателни коне. Сумата, върната от букмейкърите в следствие на състезания с кучета, се смята, че е намаляла наполовина през последното десетилетие.

Изпълнителният директор на Ladbrokes Coral, Джим Мълън, заяви, че наскоро слетите Ladbrokes и Gala Coral Group остават „страстни привърженици на състезанията с хрътки“ и докато „не винаги сме се съгласявали, че спортът е недостатъчно финансиран, ние признаваме, че е време за индустрията да се задвижи и да започне да възстановява спорта.“ Мълън се надява, че допълнителното финансиране може да помогне за изграждането на „по-добър спорт и спектакъл за съвременния клиент„.