10% ръст на приходите в GVC

Новини

10% ръст на приходите в GVC

Оценете новината

GVC обяви ръст от 10% в нетните годишни приходи от игри за шестте месеца до 30 юни 2017 г.

Нетните годишни приходи на групата през първата половина на годината достигнаха €484.4 млн., в сравнение с €441.8 млн. през същия период на 2016 г., а нетните дневни приходи нараснаха с 10% до €2.7 млн..

Нетните приходи от спорт на ден през първото полугодие възлязоха на €947 000, което е с 5% повече в сравнение с миналата година, а дневните такива от хазарт са скочили със 17% до малко над €1 млн..

GVC също така отбеляза, че нетните приходите на нейните игрални марки на ден са се увеличили с 8% до €616 000.

Кенет Александър, главен изпълнителен директор на GVC, заяви: „Групата продължава да се представя добре с положителен импулс в основните ни бизнеси.

Постигането на постоянен валутен растеж на нетните приходи за Q2 от 10% при отсъствие на голям футболен турнир е особено приятно.

Както беше демонстрирано на нашия скорошен ден на капиталовите пазари, основната възможност е значителна, докато ние също сме в добра позиция да търсим допълнителни възможности за придобиване, ако те възникнат.

Това, съчетано с увеличаване на маркетинговите инвестиции през второто полугодие до по-нормализирани нива, дава на борда увереност, че ще GVC ще има още една година на силен напредък“.