Британската лотария се извинява за DDoS атака

Новини

Британската лотария се извинява за DDoS атака

Оценете новината

Британската лотария се извинява за DDoS атака

Националният лотариен оператор на Обединеното кралство, Camelot, бе принуден да се извини, след като DDoS атака свали сървърите му няколко часа преди теглене.

Distributed denial-of-service (DDOS) атака е налице, когато множество системи се компрометират в резултат на претоварване, или по отношение на честотната лента или на една целенасочена система.

Атаката идва един час и половина, преди да се осъществи тегленето, което означава, че онези, които се опитват да закупят билети онлайн точно преди началото на лотарията, не са успели да го направят. Нападението остави някои хора възмутени, след като джакпотът се трупа за шеста поредна седмица.

По-късно бе публикувано извинение в Twitter. Националната лотария коментира: „Много съжаляваме, че много играчи понастоящем не могат да получат достъп до уеб сайта или приложението на Националната лотария. А нашите 46 000 търговци на дребно не са засегнати. Моля, приемете искрените ни извинения, затова, че някои от вас не можаха да играят тази вечер.“

DDoS атаката създава опасностите, пред които много гейминг оперири с онлайн поделения са изложени, и това не е първият път, когато такава е насочена към лотария. Ирландската национална лотария претърпя подобна атака миналата година. Очевидно е, че киберсигурността е под огромна заплаха.

Camelot, компанията, която управлява националната лотария в Обединеното кралство, ще се надява, че стойността на джакпотът EuroMillions от вторник вечер, която е в размер на £ 167 млн. ще помогне на хората да забравят за злополуката.