Бившият шеф на Ladbrokes Australia ще стартира нова онлайн лотария

Новини

Бившият шеф на Ladbrokes Australia ще стартира нова онлайн лотария

Бившият главен изпълнителен директор на Ladbrokes, Дийн Шанън, е готов да похарчи почти AUD10 милиона (US$7,95 милиона), за да рекламира новото си начинание на върха на пролетния карнавал  за конни надбягвания през следващия месец.

Според Australian Financial Review Шанън сега очаква австралийските регулатори да му дадат одобрение, за да стартира новите си онлайн лотария и хазартен бизнес.

Шанън е второто голямо име, предприело действия, за да тества почвата в австралийската онлайн лотария през последните няколко седмици. Само преди шест дни австралийския оператор за казино Crown Resorts обяви плановете си да стартира онлайн залози за лотарии, за да се конкурира с разширеното на присъствието на Lottoland в Австралия.

Повторното му навлизане в австралийския пазар изненада много хора, поради периода на силни регулаторни отблясъци. Те включват данъка върху потреблението при онлайн залагания в Южна Австралия, забраната за залагания с кредит и предстоящото ограничение на реклами за залагане по телевизията по време на някои спортни събития на живо.

Според доклада бившият букмейкър каза, че неговият уебсайт за игри няма да има само състезателни и спортни залагания, но също така предлага и продукти за спортни лотарии, различни от тези на Lottoland и Crownbet.

В доклада се казва, че изборът на Шанън за технологична платформа за Neds е GoLang, който бе разработен в Google през 2017 г. Goland е език за програмиране, известен със способността си да се справя с големи обеми заявки и транзакции.

Шанън, спокойно взе дузина служители от Ubet бизнеса на Tatts Group и някои бивши служители на Ladbrokes.

Ако опитът му в онлайн лотарията стане успешен, Шанън съобщава, че планира да се разшири в Обединеното кралство през първата половина на 2018 г., а след това и в други страни.