Високите данъчни ставки застрашават онлайн игрите в Пенсилвания

Новини

Високите данъчни ставки застрашават онлайн игрите в Пенсилвания

Оценете новината

Два комитета на Сената в Пенсилвания са одобрили изменена версия на законопроекта за онлайн игрите, въпреки че високите данъчни ставки биха могли да застрашат напредъка на индустрията.

Актуализираният законопроект включва нови правила, които се отнасят до данъчните ставки от 54% от приходите от онлайн слот игри и игри на маса, докато приходите от хазартни игри като интернет покер ще се облагат с 16%.

Според ​​Onlinepokerreport.com предложените данъчни мерки ще бъдат най-високи от тези на всеки регулиран пазар в света и биха могли да се окажат основна спънка за операторите, които искат да стартират своите услуги в Пенсилвания.

Други разпоредби в законопроекта включват два лиценза за онлайн покер и казино, всеки от които ще бъде на цена от $5 милиона (€4,5 милиона).

За дейли фентъзи спортовете, операторите биха платили по-малко от $50 000 от 7,5% от брутните приходи, за да си осигурят лиценз, при данъчна ставка от 12%, след като бъдат лицензирани.

В допълнение, законопроектът определя плановете за Контролен борд за мониторинг на игрите в Пенсилвания, за да контролира регулирането на онлайн игрите в щата.

След като Сената може да проведе окончателно гласуване на законопроекта трябва да го изпрати в Парламента.

Онлайн законопроекта идва след като Пенсилвания миналата година се доближи до въвеждане на легализиран пазар на спортни залагания, след като Gaming and Oversight Committee в Камарата на представителите на щата гласува за придвижване на законодателството напред.