Вейсел Сахин е заловен за незаконен хазарт в Турция

Новини

Вейсел Сахин е заловен за незаконен хазарт в Турция

Турските власти окончателно сложиха край на дните на базирания в Кипър, Вейсел Сахин, занимаващ се с нелегални залози.

Това, обаче отне на турските полицаи почти една година от голямата международна забрана за незаконни онлайн залагания, за да улови неуловимия лидер на кръга. Турският новинарски уеб сайт Ahaber съобщи, че властите са арестували Сахин в Сивас, Турция, докато той е бил при болния си баща миналия месец.

Според доклада Büyükçekmece разпореди арестуването на Сахин за „създаване на организация за извършване на престъпления“ и „противопоставяне на правилата за залагания и игрите на късмета на футболни и други спортни събития„.

Дойдох в Турция заради болестта на баща ми. Щях да взема баща ми в Истанбул. Паспортът ми беше задържан. Аз съм бизнесмен. Трябва да пътувам в чужбина„, каза Сахин.

Полицията арестува още 25 души, които са участвали в престъпленията и „са се противопостави на закона за регулирането на залаганията и игрите на късмета на футболни и други спортни събития„.

Миналата година турските власти разбиха основен международен незаконен хазартен пръстен, който имаше връзки с Турция, турски Кипър и Великобритания. Тези незаконни сайтове за залагания бяха 1xbet, Fortizsbet, Betvigobet, Marimbet, Erabet, Kolonybet, Jollybet, Astecbet, Adminka, Betfigo, Betpass, Resbet, Mrbahis, Carnaval, Redobet и Betbizz.

Полицията конфискува около £6 млн. в брой, както и други активи, включително луксозни автомобили и жилища. Докладите сочеха стойността на активите, задържани в Кипър, в размер на £150 млн., докато активите на турското население възлизаха на $780 млн..

Нелегалната хазартна операция бе открита благодарение на поден сигнал на полицията от местен магнат за недвижими имоти. Той се оплака на полицията, че 22-годишният му племенник е загубил хиляди долари, залагайки онлайн.

Истанбулската полиция проследи сайтовете за хазарт до офис в Турция, в който бяха инсталирани скрити камери. Участието на Сахин в незаконната операция за залагания бе открито на хартия, за нея има и парична следа.