The Stars Group продаде целия си дял в Jackpotjoy

Новини

The Stars Group продаде целия си дял в Jackpotjoy

Оценете новината

The Stars Group продаде целия си дял в Jackpotjoy

Компанията-майка на онлайн покер гиганта PokerStars, продължава да продава своите недъгави холдинги, докато се подготвя за някои големи сливания и придобивания.

Вчера  Stars Interactive Holdings Ltd, дъщерно дружество на The Stars Group, обяви, че ще „проучи възможността“ да продаде около половината от акциите си за почти 5,6 млн., които притежава в британския онлайн бинго оператор Jackpotjoy PLC.

В четвъртък Jackpotjoy обяви, че Stars  действително са разпродали целия си дял в компанията за бинго, което се дължи на „силното търсене на инвеститорите“. Stars  повиши стойността си с приблизително £ 45 млн. в резултат на тази продажба, което официално сложи край на интереса към Jackpotjoy, продажбата приключи в четвъртък с 1% до 864 пункта.

Интересът на The Stars Group към Jackpotjoy датира от повече от четири години по отношение на предишна корпоративна идентичност на двете компании. Stars, известен като Amaya Gaming, продава своя бизнес B2C WagerLogic на Goldstar Acquisition Co, който по-късно се трансформира в Intertain Group, която впоследствие стана Jackpotjoy след придобиването на базираната в Обединеното кралство бинго дружество със същото име.

Говорейки за това, Jackpotjoy обяви тази седмица, че си е осигурил нов заем от £ 385 млн. Jackpotjoy казва, че новият заем ще намали с около £9 млн. на година таксите за лихви, които разходва, които плаща като резултат от закупуването на тези бинго активи в Обединеното кралство.

Плановете на The Stars Group

Връщайки се обратно към The Stars Group, това е второто основно разпродаване, сключено от компанията за няколко седмици. Миналата седмица Stars продадоха всичките си активи в доставчика на хазартни технологии, NYX Gaming Group вписан в Торонто, на Scientific Games Corporation за около C$ 35,5 милиона.

По-рано този месец главният изпълнителен директор на The Stars Group, Рафи Ашкенази, разкри, че компанията е искала да повиши стойността си до $ 2,5 млрд., за да финансира дейности по сливания и придобивания, които могат да включват или една голяма компания, или между три и пет малки до средни компании.