Codere стартира хазартен сайт в Колумбия докато се носят слухове за сливане с Cirsa

Новини

Codere стартира хазартен сайт в Колумбия докато се носят слухове за сливане с Cirsa

Оценете новината

Codere стартира хазартен сайт в Колумбия докато се носят слухове за сливане с Cirsa

Колумбия официално приветства испанския игрален оператор, Codere, като най-новия, получил лиценз за хазарт, а слухове се носят, че Codere планира сливане с испанския си конкурент Cirsa.

В понеделник колумбийският регулатор на игри Coljuegos официално обяви, че е издал своя пети лиценз за онлайн хазарт на Codere, който сега представя продукт за спортни залози чрез домейна Codere.com.co.

Coljuegos отбеляза, че Codere има дълга история в наземните операции в Колумбия, като изтъкна 33-годишният опит, позволил на оператора да предложи всичко от електронни игрални машини, бинго и казино игри.

Coljuegos казва, че Codere Colombia SA е платил малко под $ 7 млн. за петгодишния си лиценз, което е почти два пъти по-малко от $ 3.7 млн., платени от местния оператор Colbet, който получи одобрението си от Coljuegos през октомври.

Coljuegos издаде пет онлайн лиценза, тъй като страната стана първата южноамериканска юрисдикция, която официално одобри онлайн хазарта в рамките на своите граници. Президентът на Coljuegos, Хуан Б. Перез Хидалго заяви, че регулаторът очаква да издаде поне още няколко лиценза, преди да приключи годината.

Какво знаем за Codere?

Междувременно, назад в родната територия на Codere, акциите на компанията се повишиха след слухове, че компанията обмисля да се обедини с конкурентния оператор Cirsa, чийто президент е изразил интерес да обсъди потенциални връзки с други оператори, за да осветли неясните планове на компанията.

Cirsa, която според анализатори има стойност от €2 милиарда, има значително присъствие в Испания и в Латинска Америка, опериращи казина, бинго и слотове, както и сайтове за онлайн хазарт, обслужват клиентите от Испания, Мексико и Панама.

Codere, единствената публично търгувана фирма за хазартни игри в Испания, е оставила огромен отпечатък, включващ 144 зали за игри, четири състезателни писти, както и онлайн игри, разпространени в Испания, Италия, Мексико, Аржентина, Уругвай, Колумбия.

В своя отчет за приходите от третото тримесечие на 2017 г. приходите на Codere са нараснали с 2.8% на годишна база до €401 млн., докато печалбата е намаляла с 1.2% до €68.4 млн.. Аржентина, основният пазар на Codere, отчита приходи от 1% до €141,6 млн., а мексиканските операции бележат повишение с 5% до €86,6 млн., а Панама – 7,5% до €23,3 млн..

Нито Cirsa, нито Codere досега не са направили коментар за слуховете, че двете компании биха създали една от най-големите хазартни фирми в света и евентуално биха  се вписали в глобалната тенденция към консолидация в хазартната индустрия, особено в онлайн средата.