Операторът K8.com ще придобие Уигън Атлетик за £15 млн

Новини

Операторът K8.com ще придобие Уигън Атлетик за £15 млн

Оценете новината

Операторът K8.com ще придобие Уигън Атлетик за £15 млн

Азиатският онлайн хазартен оператор K8 Group е свързан с предложението за придобиване на футболистите от Великобритания, Уигън Атлетик.

В неделя британските медии съобщиха, че неидентифицирана група китайски инвеститори e подготвила оферта от £15 млн. за придобиване на футболния клуб  Уигън Атлетик, който понастоящем играе в Лига 1, третото ниво на британския футбол. В сряда The Sun съобщи, че лицата участващи в сделката са били същите хора, които стоят зад базирания във Филипините британски лицензиран сайт за онлайн хазарт uk-K8.com.

Главният изпълнителен директор на K8 Group, Винсент Хуанг съобщи, че е посетил района на Манчестър, за да осъществи плановете за придобиване след необходимия надзор. Сделката изисква одобрението на футболната лига.

K8 вече има твърди връзки с британския футбол, като подписа договор за спонсорство с отбора от английската Висшата лига – Уест Бромич Албион през 2016 г. Тази година K8 допълнително повиши британското си футболно присъствие, като стана официален партньор за залагания с отбора от EPL – Манчестър Сити и отбора на Кардиф Сити в Чемпиъншип.

Прецедент е K8 да иска да стане собственик на виден британски футболен клуб. Понастоящем има два други футболни отбора, притежавани от бизнеси за залагания: Стоук Сити, който е собственост на базирана в Стоук онлайн хазартна фирма, и Тони Блум (човекът зад Starlizard) притежава контролен дял в новопоявилия се в EPL – Брайтън и Хоув Албион.

Въпреки това, хазартът има все по-видим профил във британския футбол, който факт повдига много спорове.  Девет от двадесет EPL клуба в момента показват лого на оператор за хазарт върху свои активи. Лейбъристката партия неотдавна прие политическа позиция, която би забранила на компаниите за залагания да се занимават с такива промоционални дейности, докато Футболната асоциация е в партньорство за залагания с Ladbrokes, от което е изминала едва една година от четиригодишна сделка. Лейбаристите се позовават на притеснения относно „целесъобразността“ на такива взаимоотношения.