PokerStars стана първият, получил лиценз за споделена ликвидност чрез ARJEL

Покер новини

PokerStars стана първият, получил лиценз за споделена ликвидност чрез ARJEL

Оценете новината

PokerStars стана първият, получил лиценз за споделена ликвидност чрез ARJEL

PokerStars стана първият онлайн покер оператор, който получи лиценз за предстоящата европейска схема за споделена ликвидност, след като ARJEL одобри REEL Malta Limited, дъщерно дружество на Rational Group.

Най-големият онлайн покер оператор успешно си осигури лиценз за работа в предлаганата в Европа онлайн покер ликвидност.

PokerStars не е само лидер на онлайн покер пазара. Те са единственият оператор с операции във всяка участваща страна.

Лицензът е предоставен на REEL Malta Limited, дъщерно дружество на Rational Group, предприятието зад кулисите, което се грижи за ежедневното управление на PokerStars.fr.

Единствените разпоредби са за регулаторите на игри във Франция, Италия, Португалия и Испания, за да одобрят софтуерните промени, които PokerStars ще направи. Има споразумение да предлагат игри на хора в границите на съответните държави и Stars ще трябва да информират ARJEL за бъдещите промени, които PokerStars прави в софтуера си в областите на засегнатата сделка.

А беше време, когато онлайн покерът беше отворен пазар с играчи, които се състезаваха на световно ниво. Онлайн покер залата можеше да бъде домакин на по-големи събития с по-големи наградни фондове. Имаше много риби. Беше по-лесно да си професионалист. Животът беше по-лек.

Тогава всичко се промени.

Дойде и черния петък. Американското правителство преследваше покер играчите в онлайн стил Hunger Game. Франция, Италия, Испания и Португалия смятаха, че би било разумно да затворят границите и изведнъж стана необходим лицензия за търсене на риби в четири от основните покер места на планетата.

През юли, след като умовете започнаха да виждат смисъл в четирите страни, беше постигнато съгласие за обща схема за ликвидност.

Първоначалната визия беше да приключи бюрокрацията до края на годината. Последната прогноза е за началото на 2018 г.

Миналата седмица испанският регулатор на игрите Dirección General de Ordenación del Juego (DGOJ) откри процеса на кандидатстване. Poker Industry PRO очакват десет онлайн покер зали в микса.

А в Италия.

Няма сигнал за напредък, тъй като сенаторът на италианската демократическа партия, Франко Мирабелли заяви, че съвместна онлайн покер платформа ще насърчи хората, които гледат твърде много Netflix, да започнат да споделят пари между четирите страни.