Дан Билзериан ще играе хедс-ъп за $100 милиона срещу милиардера Алек Горс

Новини, Покер новини

Дан Билзериан ще играе хедс-ъп за $100 милиона срещу милиардера Алек Горс

Оценете новината

Дан Билзериан ще играе хедс-ъп за $100 милиона срещу милиардера Алек Горс

Дан Билзериан обяви възможността за хедс-ъп мач за $100 милиона срещу милиардера Алек Горс. Плейбоят от Инстаграм се повя в подкаста на Логан Пол и сподели детайли около това как той и Горс ще се изправят един срещу друг на масата. Изглежда, че може и да станем свидетели на най-големият мач в историята на покера.

Най-големият покер мач

Това е толкова голяма история, че покер феновете ще искат да се уверят, че е истина, а не пореден опит от страна на Билзериан да използва покера като начин да обясни богатството си.

Истината е, че в момента не знаем дали ще се случи, но Билзериан се впуска в детайли и имаме чувството, че може и да има някаква истина в думите му.

За да разкажем накратко историята на Билзериан, за тези които не са запознати с неговата особа, той твърди, че е направил богатството си от игра в частни игри с високи залози, а не по нормалният начин с изкачването по лимитите.

Досега имената на опонентите му в тези игри не беше публично достояние, но Билзериан разкри малко повече за покер приключенията си в автобиографията му “The Setup”.

Според слуховете, Билзериан е подразнил Алек Горс с разкриването на твърде много лична информация от тези игри, което е накарало израелецът да предизвика Билзериан.

От своя страна Билзериан твърди в книгата, че е взел $40 милиона от Горс в играта, която стана причина за излизането на книгата „Molly’s Game“. Горс отрича това.

Говорейки с Логан Пол, Билзериан каза, „Казах на Алек, че ще играя с него за $25 милиона в „Ария“, ако иска да зареди пари. И той каза, „Не искам да играя с теб, освен ако не е за поне $50 милиона.“ Аз казах, „Ще заредя $50 милиона в „Ария“ в рамките на 10 дни, ако искаш да играеш и можем да го излъчим по телевизията.“ Така че той ме предизвика два пъти и мисля, че може да играем за $100 милиона.“

От Poker News заявиха, че Дан Билзериан вече има средствата, за да играе мач с такъв магнитут и няма нужда да казваме, че състоянието на Горс се оценява на $2,5 милиарда, така че той няма проблем да направи същото. Двамата просто трябва да определят дата и място.

Алек Горс

Алек Горс не е разпознаваемо име за покер общността, но със сигурност е такова в бизнес света. Роден в Израел, Горс натрупва богатството си в света на рисковия капитал и превръща фирмата си “Горс Груп“ в истински гигант.

Наблюдателните читатели може и да помнят името му от историята в „Molly’s Game“.  В нея мениджъра на хедж фондове Брадли Рудърман подлъгал клиентите си да вкарат $25 милиона в играта, а след това загубили $5 милиона в покер игра с хора като Горс, Билзериан и Тоби Макгуайър.

Съвсем нормално, законът се намеси и Горс нямаше нищо против да се защити в съда, съгласявайки се да върне 45% от това, което е спечелил.

Може ли да се случи?

Въпреки, че хората обичат да споделят такива истории, имаме чувството че това наистина може да се случи. Алек Горс със сигурност не е много доволен от това как бе описан от Билзериан в книгата му, и ще иска някакво отмъщение.

Всъщност, според слуховете, Горс е разбил милиардера Анди Бийл, прибирайки $50 милиона, със същите условия предложени и тук.

Самият Билзериан звучи развълнуван от този мач.

Нямаме търпение да видим как ще се развие това. Да се надяваме, че Световните серии по покер ще дадат на двете страни малко допълнителна мотивация. Може би Билзериан няма да се сдържи да открадне малко от светлината на прожекторите и ще организира мача по време на WSOP Main Event.