Топ 10 на най-богатите покер играчи в света

Новини, Покер новини

Топ 10 на най-богатите покер играчи в света

Светът на покера е дом на някои от най-завладяващите, невероятно фокусирани и експертно мислещи личности в очите на обществеността. Самата природа на играта привлича онези, които имат вкус към тръпката и силен ум в лицето на непознатото.

В играта с толкова големи върхове и спадове, базирани на надпревара за милиони долари, тези, които стоят на върха, несъмнено имат умопомрачителни купчини кеш.

Нека да разгледаме някои от най-престижните покер играчи в света и фантастичните богатства, които са натрупали в рамките на кариерата си.

№10 – Патрик Антониус

Патрик Антониус

Финландският играч може да се похвали с някои впечатляващи постижения в своята покер кариера. Антониус спечели титла на Европейския покер тур и макар да не успя да спечели световна титла, той постигна голям успех, играейки онлайн покер. Общо взето той е смятан за един от най-успешните онлайн играчи някога. Той победи Виктор Блум хедс-ъп игра, за да прибере огромните $1,356,946. Общите му приходи достигат $11 милиона.

№9 – Антонио Есфандиари

Антонио Есфандиари

На девето място в нашият списък имаме един бивш професионален магьосник, който спечели 2 шампионати на Световния покер тур (WPT) и 3 гривни на Световните серии по покер (WSOP). Играчът, роден в Персия, отбеляза първата си голяма парична печалба през 2004 г., равняваща се на около $1,4 милиона – награда, която спечели за оглавяването на първият си WPT шампионат на L.A Poker Classic. С общи печалби за $27 милиона, можем спокойно да заявим, че този магьосник има няколко трика в ръкава си.

№8 – Тони Джи

Тони Джи

Tози литовски политик, филантроп и предприемач има богатство, оценяващо се на зашеметяващите $36 милиона. Разбира се, не всичко от това може да се припише директно на покер печалбите. Въпреки това, с такива отличия като петото място на WPT Grand Prix de Paris 2003, второто място на Intercontinental Poker Championship през 2006 г. и първа позиция в Asian Poker Tour по-късно същата година – без проблем може да се каже, че той е спечелил сериозни суми в играта. Най-голямото му кешване беше за около $400,000, които спечели в €100,000 No Limit Hold’em на WSOP Europe през 2018 г.

№7 – Джъстин Бономо

Джъстин Бономо

Този американски хай ролер професионалист някога е бил запален играч на Magic the Gathering. След като насочи вниманието си към картите, по-често срещани в казиното, Бономо натрупа безпрецедентно количество чипове в широк спектър от състезания. Трикратният победител в Super High Roller Bowl има множество победи за по $4 милиона(+) и зашеметяващ резултат от $10 милиона, което го прави вторият най-печеливш играч в историята на покера (зад Брин Кени). Смята се, че общите му прходи надминават $55 милиона.

№6 – Даниел Негреану

Номер 6 в нашият списък е един от най-успешните и разпознаваеми покер играчи на планетата. Роденият в Канада, Негреану е третият най-печеливш покер играч и има 6 гривни от WSOP и 2 титли от WPT. Той лесно може да бъде провъзгласен за един от абсолютните богове в покера и печалбите му със сигурност отразяват това. Най-голямото му кешване от $8,2 милиона беше отбелязано на WSOP 2014. Само приходите му от WSOP надхвърлят $18 милиона, а общите му кешвания достигат невероятните $42 милиона.

№5 – Брин Кени

Брин Кени

Друг играч от Magic the Gathering се превърна в изключителен покер играч. Брин Кени излезе на покер сцената с първото си кешване на East Coast Poker ChampionShips през 2007 г. Той може да се похвали с гривна от WSOP, която спечели още през 2014 г., когато прибра и около $150,000. Може би най-впечатляващото му постижение е фактът, че е най-печелившият покер играч на всички времена. Той спечели тази зашеметяваща титла след събитието £1,050,000 No-Limit Hold’em – Triton Million. Кени се класира на 2-ро място в турнира, но поради сделка с победителя Арън Жанг, Кени си тръгна с по-голямата награда от малко над $20 милиона. Общите му приходи достигат $55 милиона.

№4 – Дойл Брансън

Дойл Брансън

Рядко ще намерите толкова емблематичен, признат и обожаван покер играч. Дойл Брансън, известен още като „Texas Dolly“, е 87-годишният играч, роден в Тексас, който може да се похвали с плодотворна 50-годишна кариера, която завърши с богатство, оценено на около $75 милиона. Брансън беше първият играч, спечелил милион долара в покер турнир. Двукратният шампион на WSOP и член на Покер залата на славата спечели и двете главни събития, държейки типично слабата ръка 10-2о, поради което тя бе кръстена на него.

№3 – Крис Фъргюсън

Крис Фъргюсън

Роден като Кристофър Филип Фъргюсън, известен също като „Jesus“ (вижте неговата дълга коса в стил месия), този покер професионалист от високите лимити започна млад – за първи път игра покер на едва 10-годишна възраст. Американецът подобри уменията си в студентските си години, играейки онлайн покер в чат залите. В крайна сметка той се насочи към големите първенства и спечели 6 титли от WSOP. Първата му гривна му донесе $150,000, втората – $1,5 милиона. Общите му печалби от турнири на живо възлизат на впечатляващите $8,9 милиона, а богатството му се оценява на главоломните $80 милиона.

№2 – Фил Айви

Фил Айви

Фил Айви, смятан от мнозина за най-добрият покер играч на всички времена, събра немислимите 10 WSOP титли и се появи на 31 финални маси. Роден през 1977 г., Айви е наричан „Тайгър Уудс на покера“- и с добра причина. Общите му печалби от турнири на живо достигат $26,250,000, а богатството му се оценява на над $125 милиона. Айви имаше известни проблеми с някои казина, които твърдяха, че е спечелил пари неправомерно. Всичко това доведе до иск за $15 милиона срещу покер професионалиста.

№1 – Дан Билзериан

Дан Билзериан

Това без съмнение е най-известната и противоречива личност в списъка. Дан Билзериан често е бил в полезрението на обществеността, защото парадира с пищния си начин на живот в различни социални мрежи, предимно в Инстаграм. Той изпълни много шокиращи каскади като: ритане на модел в лицето в нощен клуб в Маями. Въпреки че богатството му възлиза на впечатляващите $200 милиона, официалните му покер печалби са за едва $36,000. Плейбоя вероятно ще ви накара да повярвате, че е спечелил по-голямата част от богатството си в покер. И все пак той вероятно е спечелил немалка сума, играейки в частни игри, но истинският му билет за добрия живот дойде под формата на многомилионно наследство, оставено му от баща му Пол Билзериан. Въпреки това огромното му богатство технически го прави най-богатия играч в света и му отрежда първото място в нашия списък.