Дойл Брансън ще има свой документален филм

Новини, Покер новини

Дойл Брансън ще има свой документален филм

Покер легендата, носител на 10 гривни от Световните серии по покер, Дойл Брaнсън ще има документален филм за живота му.

Брансън писа в Туитър, че филмът ще бъде създаден от същият екип, който направи минисериала на Netflix „The Last Dance“, разказващ за баскетболния отбор Чикаго Булс. Новото произведение ще е базирано на епичната кариера на Брансън като професионален покер играч.

Въпреки че публикацията на Брансън не разкрива имена на актьорския състав и екипа зад проекта, знаем че Джейсън Хери беше режисьор на „The Last Dance“ и има дълъг списък от успешни документални филми и мини-сериали. В списъка е и мини сериала излъчен по ESPN Films за баскетболния отбор на университета в Мичиган, наречен „The Fab Five“. Изглежда вероятно Хери да участва и в новия проект.

88-годишният Брансън може да се похвали с един от най-успешните и интересни животи в историята на покера. Американецът, който може би е най-емблематичният покер играч в историята на играта, играе покер на най-високо ниво. Той е на масите от ранните дни на играта, когато тя се считаше за предимно незаконно начинание, управлявано от опасни мафиоти, и беше наоколо, когато се повиха телевизионните турнири и кеш игрите, играни от някои от най-ярките хора в света днес.

За повечето фенове, които се влюбиха в играта след Мънимейкър ерата, той може да разкаже какво е да се включиш в нея, когато повечето хора смятат, че това е неморална дейност.

През октомври 2019 г. бърлогата за хазарт на известния тексаски мафиот Айви Милър беше пусната за продажба. Подобно на много други хазартни реликви от онази епоха, Брансън знае много неща от първа ръка по темата.

„Беше опасно, защото имаше толкова много „лоши момчета“, които играеха и всъщност принуждаваха играчите да предприемат действия, за да се защитят“, каза Брансън пред CardPlayer. „Мястото на Айви беше на първо място в списъка за такива игри.“

Въпреки че датата на излизане на филма не бе разкрита и имайки предвид, че екипът планира да снима още Брансън, настроението в социалните мрежи вече е приповдигнато и има защо.