PokerStars промени структурата на изплащане в €25K & €50К събитията

Покер новини

ept13-barcelona

PokerStars промени структурата си на плащане в European Poker Tour Festival в Барселона. За €25К & €50К събитията тя отново е в размер на 15%, а не 20%, както бе обещано.

След няколко седмици Бернадет Джива, ще стартира „Story Strategy” курса, и тя силно препоръчва на PokerStars да вземе участие. Джива е маркетингов гении, тя вярва, че клиентите трябва да бъдат разбирани, и трябва техните желания да са ни по-ясно, отколкото на самите тях.

В книгата си „Meaningful”, Джива говори за един и същи проблем, с който компаниите се сблъскват, и се опитва да им даде съвети как да подобрят отношението си с клиентите.

В навечерието на сезона 13 на European Poker Tour (EPT) фестивала в Барселона, Нийл Джонсън, ръководител на събитията на живо в PokerStars, публикува пост в блога на PokerStars, носещ заглавието: EPT Барселона: Какво е новото за сезона?

Измежду промените се нареждат въвеждането на Pot-Limit Omaha (PLO) High Roller, стимулиране на казино игри, както и най-важното – промяната в структурата на изплащане.

Промяната на изплащането, след като вече много играчи са си резервирали полети, платили настаняването си, и са се настроили за игра, не е и не трябва да бъде в стила най-голямата онлайн покер зала в света.

Twitter се взриви, след като много професионални играчи изразиха недоволството си от промените. И никой не може да ги вини за това, те са платили петцифрени суми, за да се включат във фестивала.

Интервю на PokerNews с Нийл Джонсън

Структурата на изплащане за първите 5 сезона на EPT беше 10%. От 6 сезон нататък, тя бе увеличена до 15%. Световните серии по покер (WSOP) ги последва този сезон.

PokerNews се срещна с Нийл Джонсън, за да го попита, защо PokerStars направи тези промени и дали се е консултирал с играчи, преди да вземе решението.

Джонсън каза, че промените са направени след като играчите са сортирани по дадените от тях данни, за да се разбере колко събития средно играе един играч. Окозало се, че на играч се падат по 1, 2 събития от фестивала, и от PokerStars стигнаха до извода, че ако процента се увеличи, това ще даде възможност на играчите да се включат в повече събития, защото те ще имат повече пари. Джонсън заяви, че той самият уважава това решение.

Според Джонсън, нивата на командване в Amaya са твърде много, което пречи на бързото вземане на решения, съчетано с липсата на търпение.

По думите на Джонсън грешките на PokerStars станаха твърде много. Според него операторът трябваше първо да се консултира с High Roller общността, и след това да взима подобни решения.