Покер мрежата Ongame ще бъде закрита

Покер новини

Покер мрежата Ongame ще бъде закрита

Оценете новината

ongame

Могъщата някога покер мрежа – Ongame съобщава, че няма да съществува още дълго.

По-рано този месец, руски покер афилиейт съобщи, че Ongame мрежата е уведомила клиентите си, че сайтът ще бъде закрит на 15 октомври. Положителната страна е, че мрежата има само около 100 клиенти, което означава, че не много хора ще бъдат разочаровани.

Ongame някога беше титан в света на онлайн покера, но така и не можа да се възстанови след изтеглянето си от пазара в САЩ след обявяването на онлайн хазарта за незаконен през 2006 г.

През 2011 г. собственикът на Ongame, операторът за спортни залагания Bwin, предприе сливане с PartyGaming.

През 2012 г., Amaya Gaming Канада придоби Ongame, вероятно защото по това време Amaya иска да придобива покер мрежи, но го направи във време, в което не може да реализира покупката.

През ноември 2014 г., пет месеца след придобиване на PokerStars и Full Tilt, Amaya се разтовари от излишната Ongame мрежа, като я продаде на NYX Gaming Group. Ongame продължи да бъде в тежест, като NYX регистрира седемцифрени загуби за тримесечие. Този април NYX обяви, че е продал европейските операции на Ongame на неидентифицирана личност, който явно се разкаял за покупката си и сега ще дръпне щепсела.

NYX запазва изключителните си права да използва марката Ongame, както и софтуер в Северна Америка, така че все още е възможно да се прероди Ongame в някаква бъдеще, въпреки че изглежда съмнително.