Paddy Power Betfair затваря офиса си в Гибралтар

Новини

Paddy Power Betfair затваря офиса си в Гибралтар

Оценете новината

Британският хазартен оператор, Paddy Power Betfair, затваря офиса си в Гибралтар и се отказва от местния лиценз за онлайн игри.

В четвъртък местната медия GBC съобщи, че Paddy Power Betfair (PPB) се готви да затвори своя офис в Гибралтар, в който работят около 20 души. Говорител на PPB каза, че на всички служители на Гибралтар ще бъдат предложени възможности за преместване в Лондон и Дъблин.

PPB заяви, че решението за закриване на офиса и преместване на неговите функции е резултат от преразглеждането на операциите, в следствие от  сливането на Paddy Power и Betfair от миналата година, и отразява желанието на компанията да опрости и централизира дейността си. Компанията подобно прекрати  присъствието си в остров Ман миналата година.

Правителството на Гибралтар се обърна към PPB по повод оттеглянето на компанията, като излезе с изявление, че са имали „чудесни работни отношения“ с компанията, но разбира, че след сливането офиса е станал излишен.

Изявлението подчертава ангажимента на правителството „да се свържем и да работим с нашите лицензополучатели, за да гарантираме, че всички промени в споразуменията в Гибралтар ще бъдат съобщени рано и ще бъдат разбрани„.

Официалното закриване не е резултат от гласуването на Великобритания за Брексит за напускане на Европейския съюз, въпреки че все още има съмнения колко оператори в Обединеното кралство ще запазят лицензите си за Гибралтар, като се има предвид, че налагането от страна на Обединеното кралство на нов режим за лицензиране на онлайн хазарт вече намали стойността на поддържането на присъствие в The Rock (Асоциацията на залаганията и игрите в Гибралтар продължава да се бори срещу това в съдилищата на Европейския съюз).

Изявлението на правителството на Гибралтар отбеляза, че „каквото и да направи Брексит за Гибралтар, правителството ще адаптира своите лицензионни и регулаторни мерки, за да гарантира, че ще останем премиера на юрисдикцията за отдалечен хазарт“.

Изявлението също така се стреми да пробие дупки в представата, че неговата онлайн индустрия е застрашена, твърдейки, че са лицензирани „колкото се може повече хора през 2017 г., както направихме през 2016 г. и повечето години преди това“. Правителството твърди, че четири неидентифицирани европейски лицензирани оператори „развиват своите кандидатури, за да бъдат лицензирани и разположени в Гибралтар„, предлагайки обещанието за „стотици повече работни места„, ако / когато тези оператори получат лицензи.