DraftKings подписва стрийминг партньорство с Евролига баскетбол

Новини

DraftKings подписва стрийминг партньорство с Евролига баскетбол

Оценете новината

DraftKings подписва стрийминг партньорство с Евролига баскетбол

Американският оператор за дейли фентъзи спорт от тежка категория, DraftKings, обяви споразумението за партньорска сделка, в следствие на която събитията от Евролига баскетбол ще бъдат предавани на живо за играчите в САЩ.

Стрийминг услугата ще бъде пусната за играчите в Северна Америка през първото тримесечие на 2018 г. и ще бъде достъпна в мобилното приложение на DraftKings. Играчите ще могат да гледат по един безплатен мач на седмица или могат да платят такса от $3, за да гледат всички мачове. DraftKings също потвърди, че планира по-късно този месец да представи състезание за дейли фентъзи спорт от Евролига баскетбол.

Евролига баскетбол е една от най-популярните професионални спортни лиги в света, със средна посещаемост от 8,472 през сезона 2016-17, което прави турнира петият най-посещаван от всяка професионална спортна лига на закрито в света (извън Съединените щати).

Това е втората най-голяма професионална баскетболна лига в света, след Националната баскетболна асоциация (НБА). Euroleague FinalFour турнира включва първите четири отбора в Европа, като Реал Мадрид спечели турнира рекордните девет пъти.

В изявление, обявяващо споразумението, Джейсън Робинс, съосновател и главен изпълнителен директор на DraftKings, заяви: „Нашата цел е да станем единствената спирка и мобилна компания за феновете на спорта в световен мащаб. Добавянето на стрийминг на живо ни позволява да осигурим най-добрия и безпроблемен продукт за нашите клиенти. Ето как изглежда бъдещето на спорта.

Йорди Бертомеу, президент и главен изпълнителен директор на Евролига баскетбол, добави: „Гордеем се с това, че сме на ново място с такъв партньор, като DraftKings“.

„Комбинирането на фантазията с игри на живо е перфектно съвпадение не само за безбройните страстни фенове на Евролигата, които вече имаме, но и за много нови, които сега ще открият нашата уникална марка баскетбол чрез DraftKings“.