Елина Свитолина – Катерина Синякова

Новини

Елина Свитолина – Катерина Синякова

Оценете новината

Елина Свитолина – Катерина Синякова

Световната номер 3 Елина Свитолина се изправя срещу талантливата чехкиня Катерина Синякова в първия кръг на US Open. Мачът ще започне в 18:00 ч. наше време, след като е първи в програмата на втория по големина корт „Louis Armstrong Stradium“.

Елина Свитолина прави изключителен сезон и може би е най-добрата тенисистка през този сезон. Тя спечели титлата в Торонто в средата на август, след като надигра последователно Винъс Уилямс, Симона халеп, Гарбине Мугуруза и Каролине Вожняцки. Четири от фаворитките за титлата в Ню Йорк бяха прегазени от Свитолина и това няма как да не и дава самочувствие и мечти за титлата на US Open. В последния си турнир, на който участва, украинката отпадна в трети кръг от Юлия Гьоргес, но може би тази загуба бе с цел да е свежа за Откритото първенство на САЩ.

Катерина Синякова е на 21 години и се намира на 42-ро място в света. Само с година по-млада от Свитолина, Синякова е далеч от нейните успехи, но пък дава заявка за добри резултати в бъдеще. Чехкинята спечели титлата в Бастад в края на юли като на финала победи Вожняцки с 2:0 сета. След това тя отпадна във втори кръг в Торонто и загуби първите си двубои в Синсинати и Ню Хейвън.

До момента двете тенисистки не са играли една срещу друга. Класата е на страната на Свитолина и очакваме тя да стартира силно в Ню Йорк като запише чиста победа над Синякова.

Прогноза: Елина Свитолина да спечели с 2:0 сета
Коефициент: 1.53
Позната футболна прогноза