ESIC банна двама Dota 2 играчи за уреждане на мачове

Новини

ESIC банна двама Dota 2 играчи за уреждане на мачове

Оценете новината

ESIC банна двама Dota 2 играчи за уреждане на мачове

eSports Integrity Coalition е баннала двама играчи от Dota 2 за уреждане на мачове, след работа със Sportradar и тяхната система за откриване на измами.

Двамата играчи от Dota 2 са получили по две годишни забрана заради провинението си.

Според докладите, eSports Integrity Coalition (ESIC) и Sportradar решиха да използват системата за откриване на измами на Sportradar (Sportradar’s Fraud Detection System), след като се появиха слухове в някои европейски квалификации между Team Dx и Yellow Submarine.

Двата бастиони на esports почтеността анализираха схемите за залагане и определиха, че се случва нещо съмнително. В резултат на разследването членовете на Team Dx, Леонид „Sonic“ Кузменков и Дмитри „Ax.Mo“ Морозов получиха двугодишни забрани за състезанията в Uprise Champions Cup (UCC).

Ян Смит, комисар на ESIC, нарече забраната „депресираща“, но се надява, че тежестта ще изпрати „мощно възпиращо послание на esports атлетите“.

Може би забраната трябваше да бъде разширена, за да обхване всички esports състезания, а не едно такова. През юли 2017 г. ESIC проведе проучване между членовете си относно подходящите санкции за измами в esports.

Резултатите от проучването показаха, че спортистите от esport не приемат фиксирането на мачове толкова сериозно, колкото и измамите. Резултатите от проучването показаха, че фиксирането на мачове/бетинг измамите ще бъдат наказвани с петгодишна забрана, но тогава изниква въпросът защо двамата играчи са получили двегодишни забрани.

През септември създателите на Dota 2, Valve, решиха да забранят Dota 2 играчи в продължение на осем години, ако са виновни за използването на бот, за да увеличат своите MMR резултати в опит да увеличат предимството си.

В миналото Valve получи обвинение в несправедливо предоставяне на неограничени забрани за esports спортисти, още една точка, която излезе от проучването ESIC като „прекалено сурово“ наказание.

Забраните идват едва месец, след като ESIC забрани на играча Crossfire Joao Paulo de Araujo „Ecstasy“ всички esports, след като бе установено, че е започната DDoS атака.