Bwin ще стартира руска онлайн платформа за залагания

Новини

Bwin ще стартира руска онлайн платформа за залагания

Оценете новината

Операторът на спортни залагания Bwin обяви, че ще стартира онлайн платформа за залагания в Русия, което ще бъде първото легално навлизане на голям международен букмейкър в развиващия се регулиран пазар на руски спортни залагания.

Компанията ще си партнира с местния бизнесмен Александър Мамут, собственик на руския лицензиран букмейкър Digital Betting LLC и на онлайн медийната компания Rambler & Co, която управлява няколко новинарски уеб сайта в Русия.

Ще се създаде руска дивизия на Bwin и на придружаваща онлайн платформа Bwin.ru, обслужваща руски бетъри.

Говорителят на GVC, Джей Доситер и Димитър Сергеев, главен изпълнителен директор на Digital Betting, потвърдиха новината пред новинарник Kommersant, заедно с потвърждаването на назначаването на Сергеев за ролята на изпълнителен директор на Bwin Russia.

Съгласно условията на партньорството, Digital Betting LLC ще осигурява до €10 млн. годишно финансиране за проекта през следващите три години, докато Bwin ще предостави своята технологична инфраструктура и брандиране на проекта в замяна на процент от потенциалните печалби от новата платформа.

Руският пазар за онлайн спортни залагания е един от най-силно регулираните пазари в Европа, като медийният регулатор Roskomnadzor добави много международни оператори за онлайн залагания в черния си списък, включително над 100 домейна, свързани с Bwin, които са оперирали в Русия през 2015 г.

Също така има възможността да глобява операторите, които смята, че нарушават регламентите.

Digital Betting LLC получи лиценз за руски залагания през март 2016 г. и е член на Организацията за саморегулиране на руските букмейкъри (Self Regulatory Organisation of Russian Bookmakers), като това партньорство представлява следващата стъпка в нейната цел да създаде онлайн сайт за спортни залагания на руския пазар.