Bwin ще стартира руска онлайн платформа за залагания

От Новини

Операторът на спортни залагания Bwin обяви, че ще стартира онлайн платформа за залагания в Русия, което ще бъде първото легално навлизане на голям международен букмейкър в развиващия се регулиран пазар на руски спортни залагания.

Компанията ще си партнира с местния бизнесмен Александър Мамут, собственик на руския лицензиран букмейкър Digital Betting LLC и на онлайн медийната компания Rambler & Co, която управлява няколко новинарски уеб сайта в Русия.

Ще се създаде руска дивизия на Bwin и на придружаваща онлайн платформа Bwin.ru, обслужваща руски бетъри.

Говорителят на GVC, Джей Доситер и Димитър Сергеев, главен изпълнителен директор на Digital Betting, потвърдиха новината пред новинарник Kommersant, заедно с потвърждаването на назначаването на Сергеев за ролята на изпълнителен директор на Bwin Russia.

Съгласно условията на партньорството, Digital Betting LLC ще осигурява до €10 млн. годишно финансиране за проекта през следващите три години, докато Bwin ще предостави своята технологична инфраструктура и брандиране на проекта в замяна на процент от потенциалните печалби от новата платформа.

Руският пазар за онлайн спортни залагания е един от най-силно регулираните пазари в Европа, като медийният регулатор Roskomnadzor добави много международни оператори за онлайн залагания в черния си списък, включително над 100 домейна, свързани с Bwin, които са оперирали в Русия през 2015 г.

Също така има възможността да глобява операторите, които смята, че нарушават регламентите.

Digital Betting LLC получи лиценз за руски залагания през март 2016 г. и е член на Организацията за саморегулиране на руските букмейкъри (Self Regulatory Organisation of Russian Bookmakers), като това партньорство представлява следващата стъпка в нейната цел да създаде онлайн сайт за спортни залагания на руския пазар.