Седемте най-луди облога в историята на покера

Седемте най-луди облога в историята на покера

Оценете новината

Покер играчите много обичат да се обзалагат на всевъзможни откачени неща. Тези басове често са прости залози, които се използват за разнообразяване на играта или за да минава по-бързо времето. Въпреки това, в средите на топ покер професионалистите тези облози могат да бъдат и начин да се направят сериозни пари.

 

Басовете с високи залози често идват с множество уговорки и обикновено изискват от участниците в тях да правят лични саможертви, за да спечелят. Няма да повярвате през какво са минали някои хора, за да спечелят бас. Днес ще погледнем към седем от най-лудите облози за всички времена.

 

Джон Хенигън и щата Айова

 

Преди няколко години, покер професионалистът Джон Хенингън беше предизвикан, че не може да прекара шест седмици в Де Мойн, Айова. По времето, когато беше направен залога, районът бе напълно лишен от казина и областта бе считана за едно от най-скучните места в Съединените щати.

 

Хенингън прие облога без много да се замисля, планирайки да прекара времето в почивка и игра на голф. Въпреки това, хората, които му бяха предложили този облог, знаеха явно по-добре от Хенингън, че няма да може да се справи да живее толкова дълго без да стъпи в казино.

 

За съжаление на покер играча, неговите съперници се оказаха по-прави и показаха, че познават Хенингън по-добре от самия него. Той не можа да устиска и една седмица и се прибра у дома след два дни.

 

Тед Форест и баса за сваляне на килограми

 

Бихте ли рискували живота си за $2 млн.? Тед Форест направи точно това през 2010 г., когато се съгласи да заложи $2,000,000 в бас за отслабване, като негов конкурент в облога бе Майк Матюсоу. По времето на определяне на залога, Форест тежеше 85 кг и имаше само няколко месеца, за да стигне тегло от 63,5 кг (140 паунда).

 

Форест се трудеше като луд, за да спечели облога. Той направи сериозни промени в начина си на живот, но това не бе достатъчно. Към края на изпитанието, покер играчът прекарваше по шест часа на ден във фитнес залата и се движеше по най-малко 25 км на ден. В крайна сметка, в уречения ден той бе стигнал до тегло от под 63 кг., което трябваше да му донесе $2 млн.

 

За съжаление, Форест рискува толкова много за почти нищо. През 2014 г., той призна, че Матюсоу му е платил само $70,500 от тези $2 млн. Трябва да отбележим, че Матюсоу още тогава призна, че е нямал толкова пари, но си е мислил, че Форест няма да може да се справи с предизвикателството или ще умре в процеса по изпълнението му.

 

Аштът Грифин, 112 км, $300,000

 

Аштън Грифин рискува на практика живота си през 2011 г., за да спечели $300,000. Залогът беше съсредоточен върху това дали Грифин ще може да пробяга 112 км за 24 часа. Той трябваше да поддържа темпо на тичане, за да се броят навъртяните километри.

 

Започвайки около 12:30 на обяд, той започна еднодневното си предизвикателство. През това време, много хора се опитаха да го убедят да се откаже, страхувайки се Грифин да не си загуби живота в опита да спечели баса. Родителите му дори пристигнаха на мястото, за да се опитат да го спрат, но въпреки това той продължи.

 

В крайна сметка, той приключи изпитанието за 23 часа и 15 минути и така спечели $300,000 награда за неимоверните си усилия.

 

15 към 1 е прекалено добра оферта, за да бъде отказана от Джони Мос

 

Това е една история от старата школа на покера. Една вечер в бар, Джони Мос е убеден да участва в бас срещу друг посетител на бара, който никога не е губил битка.

 

Според легендата, на Мос му е предложен залог при 15 към 1 коефициент, за да победи в бой този човек. Мос приема облога, но има една важна подробност в тази история. Никой не е казал на противника му, че ще участва в бой.

 

Мос решава, че трябва да го нокаутира бързо с един удар, докато другият не подозира какво ще му се случи. За съжаление на Мос, неговият първи удар се оказва неефективен и непобеденият досега боец го смазва от бой.

 

Побоят, извършен върху Мос, е толкова лош, че покер легендата прекарва след това две седмици в болница. Попитан защо е приел облога, знаейки, че се излага на физическа опасност, той просто заявил, че 15 към 1 е прекалено добра оферта, за да бъде пропусната.

 

Дан Билзериан кара колело от Вегас до Лос Анджелис за $600,000

 

Дан Билзериан, царят на Инстаграм, наскоро стана с $600,000 по-богат, след като победи в облог прочутия комарджия Бил Пъркинс. Билзериан трябваше да измине разстоянието от 483 км между Лас Вегас и Лос Анджелис на велосипед без да използва никаква механична помощ за по-малко от 48 часа.

 

На Билзериан му отне само 33 часа, за да приключи пътуването, но неговият успех не се размина без някои противоречия. Билзериан караше зад микробус в последната част от трасето. Въпреки че това технически се брои за механична помощ, Пъркинс по-късно призна, че Билзериан щеше да приключи успешно изпитанието и без нея.

 

Имаше и един страничен залог към това предизвикателство. Рик Соломон се съгласи да плати $250,000 на Билзериан, ако не умре по време или непосредствено след карането си. Според условията на сделката им, ако Билзериан бе умрял, Соломон щеше да стане собственик на Gulfstream IV джета на Билзериан. Соломон в момента се опитва да се измъкне от плащането на парите заради въпросния микробус.

 

В най-лошия случай, Билзериан ще спечели $450,000 от изпълняването на предизвикателството. Той инвестира около $150,000 за тренировка и подготвяне за карането.

 

Брайън Зембик и силикона в гърдите за $100,000

 

Брайън Зембик изпълни един от най-известните басове в историята през 1996 г., когато се съгласи да получи гръдни импланти и да ги държи в продължение на година в замяна на $100,000.

 

Облогът на Зембик стана международна новина. Още по-интересното е, че след изтичането на едната година, Зембик реши да остави гърдите си и продължава да ги има и до днес.

 

Фил Хелмут бръсне главата си след грешно предположение

 

Фил Хелмут направи едно обещание по време на Основното събитие на Световните покер серии (WSOP) от 2002 г., за което със сигурност след това е съжалявал. След като бе елиминиран от Робърт Варконий, Хелмут каза, че аматьорът „няма шанс“ да спечели Основното събитие. Покер легендата не се спря до тук и продължи да говори, като каза, че ще обръсне главата си, ако Варконий стане първи.

 

За изненада на всички, Варконий започна финалната маса като чип лидер и устиска до края първото място. Той предложи да се отмени баса, но Хелмут удържа на думата си и наистина се подстрига нула номер.