Начинът на Живот на Професионалният Покер Играч

Начинът на Живот на Професионалният Покер Играч

Оценете новината

Много хора си представят начина на живот на един професионален покер играч като слава, богатство, Бентли и частни самолети. Може би за една шепа от играчите на живо, които се справят наистина добре в турнирите е така. Или за друга шепа онлайн играчи, които играят на високите лимити и са на върха в момента. Но това просто не е реалността за по-голямата част, преобладаващото мнозинство от хора, които играят тази игра, за да се издържат или за да си изкарат един страничен доход.

Техният покер лайвстайл вероятно е по-близък до вашият собствен живот, ден за ден. Разбира се, има свобода, в която да си направите свой собствен график, който идва заедно с това да сте професионален покер играч, но бъдете внимателни какво си пожелавате в това отношение. Много хора използват това, като билет към мързелив начин на живот. Знам това, защото аз самият го правих в продължение на години! Не се заблуждавайте, трябва да работите здраво, ако искате да успеете в тази игра, а много от тази работа всъщност се върши извън покер масите.
Печеленето в покера не се върти само около решенията, които взимате веднъж, след като седнете на масите. Начина, по който управлявате живота си извън масите, всъщност може да има много по-голямо влияние върху резултатите ви, повече отколкото смятате. Смятам, че е налице голяма промяна поне сред онлайн покер играчите. Това е много конкурентна среда днес и най-добрите знаят, че може вече да не очакват велики резултати, с наполовина свършена работа.

Работна етика

Първо, всичко започва с работната етика. Ако не можете да се накарате да седнете и да играете всеки ден (или поне през повечето дни), тогава никога няма да успеете в тази игра. За да играете покер професионално или полу-професионално се изисква отдаденост и умение да играете дори, когато не искате. И ще има много дни, в които не ви се играе поради най-различни причини. Трябва да можете да отхвърлите всичко това и да накарате себе си да работите.

Ерик Томас (един известен мотивационен говорител, който следвам от години) обича да говори за момента, в който изпъкнете. Това е само половината от битката. Много хора „стават професионалисти“ и смятат, че ще обичат да играят вечно. Ще бъде толкова лесно. Изчакайте докато не ударите 100к+ даунсуинг с една ръка. Тогава ми кажете до колко ви се иска да играете да играете. Изчакайте, докато не прегреете мозъка си след месеци или години игра на множество маси, а новото Call of Duty току-що е било пуснато на пазара.

Вие сте собственият си шеф и трябва да можете да принудите себе си, за да се появите на масите в тези дни. Това, че имате тази „свобода“ да разпределяте собствените си часове не означава, че ви е разрешено да злоупотребявате с тях. Никога не бихте направили това, на която и да е редовна работа, а това трябва да е така и в покера.

Направете си график за редовна игра

Ако покера е сериозна почасова работа или такава с пълно работно време, тогава той трябва да бъде преди всичко останало. Един от най-добрите начини, за да си помогнете в това отношение е да си планирате график за всеки ден и това кога да играете. Смятам, че умът ми е в най-добрата си форма сутрин, а и живея в Азия, а това е точното време, в което игрите са най-добри. Така, че съм склонен да си разграфя покер сесията като първото нещо сутрин. Някои хора са различни и предпочитат да играят по обяд или вечерта. Това няма значение, просто си определете график и се придържайте към него.

Направете си график за редовно обучение

Наскоро говорих за това как да се направи преглед на покер сесия и как да се разглежда базата данни. Трябва да си разграфите време за тях всяка седмица. Предпочитам да го правя по няколко часа следобед през уикенда. Ще преразгледам ръце или цели сесии от предходната седмица и ще погледна за начини, с които да подобря цялата си игра. През седмицата, в някои от вечерите ще отделя известно време, за да гледам и да си водя бележки от обучителни клипчета, ще чета и ще си водя бележки от покер книга или ще прегледам някои покер стратегии от форумите и постнати ръце.

Грижете се за себе си

Покерът не е като постоянната работа. Не можете просто да се появявате и да се втурнете в изпълнение на един куп задачи, които са ви казали да направите, докато проверявате Фейсбука си. Покерът изисква постоянно внимание и внимание към детайла. Той изисква от вас да сте с остър ум и подготвени по всяко време. За да бъдете постоянно в това състояние, трябва да работим по-усилено от повечето хора, за да се погрижим за нашият ум и тяло. Това е една област, на която смятам, че доста от сериозните онлайн грайндъри тепърва започват да обръщат внимание. Въпреки това, те все още са доста малко.

Да бъдете подготвени физически и психически изисква три неща, преди всички останали: здравословна диета, редовни физически упражнения и добър нощен сън. Не искам да навлизам твърде много в детайли, за което и да е от тези, защото вероятно сте чували за всяко едно от тях и преди, но мога да ви кажа от първа ръка, че тези неща наистина работят! Така, че ще имам много малко, което да кажа.

Яжте за постигане на резултати

Първо, просто не си позволявайте да купувате боклуци в магазина. Ако напълните хладилника си с плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и месо, тогава това ще е, което ще ядете. Второ, напълно изключете бързото хранене и безалкохолните напитки от менюто си. Никой сериозно гледащ на живота си като цяло (да не говорим за покера) няма нужда да яде боклуци. Има изобилие от здравословни варианти, когато искате да хапнете нещо набързо, които не включват биг маг, пържени картофи и напитки – захарни бомби.

Всички се наслаждаваме на храната. Това е едно от най-големите удоволствия в живота, но трябва да запомните, че това, което ядем ни се отразява дълбоко на много нива, особено психически. В игра като покера, която изисква да изпълнявате множество задачи едновременно, бързо и точно вземане на решения и стабилни емоции, пренебрегването на тази област просто е лудост. Аз избирам да се храня за постигане на резултати в по-голяма част от аспектите на живота. Това не означава, че не „мамя“ от време на време и не ям някоя пица или сладолед, но това е много рядко. Запомнете, че това са моментни удоволствия. Моето здраве, яснота на ума и постигането на целите ми в живота и на покер масата са много по-важни.

Станете активни

Редовните упражнения са едно друго важно нещо. От срещата си с много покер играчи, тук в Тайланд, знам че много от тях тренират и/или правят редовно кардио. Аз също съм правил това с години, а ползите от това са огромни. Най-големият ключ е да се накарате да направите нещо, което харесвате. Аз съм естествено атлетичен човек, така това не е трудно за мен, но знам, че много хора просто не харесват да правят физически неща толкова много. Е, трябва да има нещо, което да ви е забавно да правите.

Какво ще кажете да се включите в клуб по гребане и да сте навън в красиво езеро рано сутринта, докато се упражнявате? А какво ще кажете за по-чести срещи с басейна? Кой не обича да плува? Какво ще кажете за купуването на някои евтини тенис ракети и да се научите как да играете с приятел? Един от моите фаворити е планинското колоездене. Красивият планински склон и дишането на свеж въздух може да бъде един опит за внушаващо благоговение. Ключовото тук е просто да направите нещо, което да ви харесва и след това няма да ви изглежда като работа или задължение. Да влезете във форма не изисква безбройни часове на бягащата пътека.

Спете достатъчно

Трябва да призная, че аз се представям доста зле в това отношение. И знам, че много страдат от някаква форма на безсъние, поне веднъж на определено време. Смятам, че ключът е просто да се научите как да изключите мозъка си. Знам, че това е най-големият ми проблем, когато лежа буден цяла нощ. Някои неща, които ми помагат да изключа мозъка си са да медитирам преди лягане, да си взема горещ душ или да чета скучна, но полезна книга.

Покерът е бизнес

От изложеното по-горе може да изглежда, че покер начина на живот е малко скучен. Какво стана с всички партита в най-горещите клубове и пиенето на коктейли по цял ден на екзотични плажове? Е, начина на живот на типичната ви онлайн покер професия, в действителност е много по-различен от това. Не ме разбирайте погрешно, има време и място, за да полудувате, но ако наистина искате да постигнете реални резултати в тази игра, тогава трябва да я третирате като бизнес.

Истината за превръщането ви в професионален покер играч е, че това изисква много упорита работа и саможертви. Заради това толкова много хора се опитват и се провалят. Те мислят единствено за частта със свободата. Те забравят, че това води до точно толкова отговорност (по мое мнение, всъщност много повече), колкото една редовна работа, особено ако искате да сте изключително успешни.

Току-що ударих седмата годишнина, откакто напуснах „истинската си работа,“ но повярвайте ми, не всичко е било цветя и рози. Отне ми години, за да започна да приемам тази игра, с необходимото сериозно отношение и да започна да привеждам нещата в ред. Успявах да изкарам достатъчно пари, за да посрещна нуждите си в тези ранни години, но можех да постигна още толкова много.

Големите мечти свързани с покера са нещо страхотно. Има много невероятни неща във връзка с професионалната покер игра, които нямах възможността дори да докосна в тази статия. Толкова съм щастлив и благословен, че открих тази игра. Но разберете, че това също е много трудна работа, която повечето хора просто не са готови да понесат. Наистина трябва да я искате.

Както казват „покера е труден начин, за да живеете лесно.“

Кажете ми какво означава за вас начина на живот на един професионален покер играч в коментарите.