Във Филипините се забраняват онлайн хазартни фирми

Новини

Властите във Филипините от вчера забраниха на онлайн хазартните компании да работят на някой от упълномощените сайтове в цялата страна, съобщават местните медии.

Philippine Economic Zone Authority (PEZA) взе решението, след като бордът на директорите се срещна с представители на асоциацията BPO (Business Process Outsourcing).

Генералният директор на PEZA, Чарито Плаза, заяви: „След среща с борда на PEZA и сдружението на BPO постигнахме консенсус за забраната, първо, защото хазарта не е указ на PEZA. Второ, ако не го направим може да се засегнат операциите на нашите легитимни BPO локатори.

В момента в Метро Манила има повече от 100 онлайн бизнеси, свързани с хазарта, голяма част от които работят в сгради, акредитирани от PEZA.

Плаза заяви, че ще поиска от собствениците на акредитирани от PEZA сгради да не позволяват онлайн игрални компании да оперират в помещенията им, особено за тези фирми, „представящите се като  BPOs“.

PEZA потвърдиха, че забраната се прилага и за всеки бизнес, който се занимава с техническа поддръжка на онлайн игрални компании.

Плаза заяви: „Тъй като борда на PEZA няма да позволи онлайн игрите, те (собствениците на сгради) трябва да спрат да позволят на наемателите да наемат упълномощени сгради.

„Не искаме да разрушаваме имиджа на легитимните BPO, които се намират в нашите сайтове„, добави тя.