Най-важните неща в спортните залози

Най-важните неща в спортните залози

В тази статия ще избройм най-важните според нас неща за правилно залагане. Необходимо е да ги следвате, ако искате големи печалби.

1. Опознайте вашите отбори

Наблюдавайте отборите, научете силните и слабите им страни, проучете как се представят удома и навън и ги оценявайте обективно. Обърнете внимание на промяната във формата на отбора от миналия сезон до сега, тъй като се правят трансфери, мениджърите идват и си отиват и т.н. Голям възход или спад от сезон на сезон, е нещо обичайно за професионалните спортове.

2. Залагайте на мотивирани отбори

Понякога отборите играят под възможностите си, но понякога играят доста над нивото, на което сме свикнали да ги гледаме – особено във важните срещи. Определете, колко важна е срещата за даден отбор. Ако отборът вече си е осигурил място в плейофите, може да е по-концентриран върху тях, отколкото върху предстоящата среща. От друга страна, отбор, който е длъжен да спечели, за да избегне отпадане, може да бъде силно мотивиран. Отбор, който иска да отмъсти за поражение, което е допуснал по-рано през сезона, също може да бъде изключително мотивиран.

3. Не преследвайте загубите си

Когато се сблъскате с неизбежната губеща серия, не се паникьосвайте и не правете обичайната грешка да залагате по-големи суми в опит да възстановите загубите си. Вместо това направете анализ на вашите залози и намалете размера на залаганите суми, докато не започнете отново да печелите. Не забравяйте – преследването на загубите е най-голямата грешка, която един играч може да направи. След като започнете отново да печелите, можете да увеличете леко своите залози. За съжаление, като губещите серии, печелившите също приключват в даден момент.

.

4. Залагайте с главата си, а не със сърцето си

Направете обективна оценка на шансовете на отбора, а не базирани на емоциите. Не залагайте на отбор просто защото сте му фен, без да вземате предвид реалните му шансове. Бъдете селективни и не забравяйте, че добри залози ще намерите само в много малко срещи. Залагането всяка седмица на целия списък с мачове от Вишата лига определено е най-глупавото нещо, което можете да направите.

5. Стойност на залозите – Намирайте ниско рисково високо възнаграждение действие

Успешното футболно залагане изисква да получите стойност за залозите си. По принцип това означава да станете по-добри от „истинските“ коефициенти на вашите ръце. Например, ако обективното ви прогнозиране за игра предполага, че Арсенал трябва да има справедлива коефициент от 1,30, но букмейкърите ги предлагат на 1,50 тогава това е предложение за залагане на стойност. В този случай съотношението риск / възнаграждение е във ваша полза, което прави Арсенал силна игра.

6. Залагайте срещу общественото мнение

Някои отбори винаги имат подкрепата на голямата аудитория. Например Реал Мадрид и Ман Юнайтед са такива отбори. Залози с висока стойност често могат да бъдат намерени , като залагате срещу тези отбори, защото букмейкърите коригират своите коефициенти, спрямо залозите на болшинството. По този начин, аутсайдерът често е с по-добри коефициенти, отколкото реално заслужава.

7. Бъдете информирани за контузените и наказаните играчи

Следете за контузии, но не преигравайте. Важно е значението на контузения играч и качествата на неговия заместник. Не забравяйте, че резервите също са класни футболисти и са особено мотивирани, когато заменят титуляр, така че често такъв залог може да ви се отплати, ако заожите на отбор, който не разполага с най-добрия си играч. Обществеността обикновено преувеличава, когато става въпрос за контузии, така че може да намерите добра стойност в тази ситуация. Все пак, пазете се от ситуации, при които има повече от един контузен играч или е контузен капитана на отбора.

Ако статията Ви е допаднала, може също така да прочетете:

Стратегия за спортни залози: Кога да залагаме за аутсайдера?

Как да залагаме успешно на футболни мачове

Как да залагаме на точен резултат на тенис