Стратегия за спортни залози: Кога да залагаме за аутсайдера?

Стратегия за спортни залози: Кога да залагаме за аутсайдера?

Оценете новината

Стратегия за спортни залози: Кога да залагаме за аутсайдера?

При спортните залагания повечето играчи гледат фаворитите при вземането на решенията си. Залагането за аутсайдерите се счита за нещо, което само начинаещите играчи правят – кратка, силна тръпка, която рядко дава резултати, защото аутсайдерите не печелят. Или пък не? Ето четири причини, поради които залагането за аутсайдери може да не е толкова лошо.

1. Аутсайдерите минават под радара на букмейкърите

Спортните залагания често са просто едно състезание за популярност. Именитите фаворити без значение, дали става въпрос за футбол, бокс или конни надбягвания винаги ще получат повече публичност и реклама от конкурентите си. Поради тази причина е лесно за букмейкърите, а и за залагащите да игнорират противника. Ако някой специалист каже на публиката, че даден отбор ще спечели заради X, Y или Z, обществеността вярва и е готова да скочи на влака, като по този начин ще намали коефициентите на този отбор / състезател, дори ако формата му е сравнима с тази на конкурента. Ако успеете да забележите, когато това се случи ще можете да направите добър залог за аутсайдера.

2. Арогантността помага на аутсайдера

Успешен футболен отбор, състезател по тенис, състезател от Формула 1 в печеливша серия – всички те често ще бъдат прекалено уверени, което поставя аутсайдера в перфектна позиция да поднесе изненада. Във футболните залози ФА Къп е известен точно с това, защото мачовете (в по-голямата си част) се играят веднъж и повеече не се повтарят. Отбор от по-долните дивизии, който се изправя срещу клуб от Вишата лига, никога не се очаква да спечели. Поради това върху аутсайдера няма никакво напрежение, няма очаквания и следователно нямат какво да губят. Букмейкърите винаги ще определят коефициентите на база статистика, факти и форма. Магията, шансът, спокойствието и най-важното, психологическата арогантност на фаворита, нямат нищо общо с определянето на коефициентите, но определено всички те са свързани с крайния резултат.

.

3. Психологията може да работи за вас

Проучването на психологическите, както и на статистическите параметри на спортното събитие ще ви помогне да забележите добрият залог за аутсайдера. Познаването на историята, на срещите между двата отбора / съперници ще ви даде предимство при откриването на евентуална изненада. Например, при залагания на снукър, ако световният № 2 Рони О‘Съливан срещне Световният №40 Марк Джойс, коефициентите естествено биха били в полза на О‘Съливан. Но да кажем, че О‘Съливан никога не е побеждавал Джойс в предишните им срещи. Това ще даде на Джойс много ценно психологическо предимство – нещо, което букмейкърите рядко обмислят.

4. Залозите „на живо“ ви помагат да хеджирате

Залозите „на живо“ правят играта ви по-вълнуваща. Също така ви дават възможност да спасите лош залог за аутсайдера или да се възползвате от грешка на фаворита. Например, при залог на тенис „на живо“ Анди Мъри започва мача си на US Open срещу Томи Хаас, като фаворит с 1,50, а Хаас с 4.00. Залагате € 10 за победа на Хаас, знаейки, че Хаас е побеждавал Мъри преди. Хаас прави ранен пробив и коефициента на Мъри скачя до 2.50. Сега правите нов залог от € 10 евро ЗА Мъри. При този сценарий, ако Хаас спечели срещата, вашата печалба ще е 20 евро, но ако Мъри обърне нещата в своя полза, то печалбата ви ще е € 5. Независимо какъв ще е изхода от срещата вие печелите! Ключът към безопасното залагане „на живо“ е да знаете, кога да покриете първоначалния си залог, като този път заложите за противника.

Посетете Efbet днес, за да проверите текущите пазари за спортни залагания.

Ако статията Ви е допаднала, може също така да прочетете:

Как да залагаме успешно на футболни мачове

Как да залагаме на точен резултат на тенис

Най-добрата стратегия за залози в спортната борса на Betfair и как да печелим от нея