Заложете за континент на победителя на Мондиал 2018

Новини

Заложете за континент на победителя на Мондиал 2018

Оценете новината

Заложете за континент на победителя на Мондиал 2018

Европа с 14 отбора на Световното първенство са фаворит, а магьосниците от Южна Америка са с добри шансове да се върнат към печелившите чувства. Но какво ще кажете за останалата част от света, можем ли да видим победител от Азия, Африка или Централна Америка? Ето поглед към шансовете за спечелване на World Cup 2018 от различните континенти.

Световното първенство по футбол е спектакъл, съвкупност от спортни събития и най-мирната демонстрация на национализъм в света. Целият свят ще следи отблизо онлайн спортните новини в Русия за цял месец, за да види кой ще стане 21-вият шампион на Световната купа. Все пак е удивително, че с над 200 страни по света само осем от тях са печелили шампионата и те идват от два континента – Европа и Южна Америка. Дали историята ще се повтори или има перспектива за нов отбор от останалата част на света, който да доминира в Световното първенство по футбол през 2018 г.?

.

Шансове на различните континенти за победител на Мондиал 2018

Ако погледнем към миналогодишните победители ще забележим тревожна географска тенденция. Само два континента са спечелили Световното първенство по футбол. В интерес на истината, само два континента са стигнали до финалите всяка година. Тези континенти са Южна Америка и Европа. В 20-те издания на Световната купа европейците – Италия, Германия, Англия, Франция и Испания имат общо 11 спечелени купи, само с две повече от титлите спечелени от Бразилия с пет трофея, Аржентина и Уругвай. По този начин двата континента не просто се надпреварват в събирането на трофеи, но и в производството на различни футболни стилове.

Европейска дисциплина срещу южноамериканската креативност

Лионел Меси и Неймар

Ако отворите букмейкъра за спортни залози WINBET, ще видите че Европа е фаворит с 1.30 коефициенти, да защити Световната купа за четвърти пореден път. Просто защото през последните години Европа произвежда най-големите отбори, със своите академии и сложни тренировки. Това е земята, която създава търпеливата защитна сила на Германия, Италия и Холандия, и изгражда система, в която всеки играч може да играена всяка позиция и по всяко време, като машина с взаимозаменяеми части.

Южна Америка също има добри шансове да спечели Световната купа с 2.85 коефициенти според онлайн бъкмейкъра за спортни залози WINBET. Това е така, защото обратно на европейското мислене Южна Америка винаги печели с индивидуален стил. Това е континентът, който създава магове като Пеле и Марадона, които биха могли да накарат топката да танцува над главите и под краката на европейските опоненти. Може би дойте времето, да видим Меси или Неймар да вдигнат купата. Това означава ли, че в Русия няма място за претенденти от други континенти?

Азия и Африка се надяват да стигнат до полуфиналите

Коефициентът за победител на Мондиал 2018, за отборите от останалата част на света варира от 50.00 до 80.00. Европа и Южна Америка доминират 20-те най-добри отбори в световната ранглиста на ФИФА, като само Мексико се класира на 17-та позиция. Мексико, обаче попадна в Група F със Швеция и Германия и остава да видим, дали ще успеят да преминат до 1/ 16 финалите.

Ако погледнем назад в историята, когато Южна Африка бе домакин на Световното първенство по футбол през 2010 г., африканския континент знаеше, че ще прескочат груповата фаза, но само един отбор успя да премине през груповата фаза, това бе отборът на Гана. Азия има също един участник в елиминационната фаза и това е отбора на Южна Корея през 2002 г. Отборът на САЩ, до този момент е единственият участник в елиминационните фази за Северна Америка на Световни първенства. Изглежда, надеждите на другите континенти са по-скоро достигане до елиминациите, отколкото спечелване на Световното първенство.

Вижте пълната програма на Световното първенство по футбол 2018