William Hill и Amaya Gaming няма да станат едно цяло

Новини

william-hill-amaya-scrap-merger-talks

Бетинг гигантите William Hill и Amaya Gaming се отказаха преговорите за потенциалното сливане след публичните възражения на най-големият акционер Hills.

Във вторник Hills излезе с изявление, казвайки, че е решил, че „няма да продължи“ по-нататъшни дискусии с Amaya „след като е разгледал гледните точки на няколко от основните акционери на William Hill.“ Hills заяви, че е информирал Amaya за своето решение и „желае на Amaya всичко добро за в бъдеще.“

Amaya отговори на Hills със същите дори пожелания, и допълни, че борда на директорите е заключил, че „оставането на компанията независима, е в най-голям интерес на акционерите на Amaya, в този момент”, което е дипломатичния начин да кажат, че никой друг не е заинтересован от сливане с тази компания.

Amaya също обяви, че е „била информирана“, че бившият главен изпълнителен директор Дейвид Баазов „продължава да се интересуват от придобиване на всички акции на Amaya.“ Това противоречи на съобщенията в медиите, които излязоха по-рано този месец, че Баазов се е отказал от плановете си за придобиване и приватизира компанията-майка на PokerStars.

Но Amaya поясни, че тя все още не е получил официална оферта от Баазов. Компанията все още приема легитимни бъдещи предложения.

Акциите на Amaya паднаха с около 10% след новините във вторник. (Квебек регулатори на ценни книжа вероятно са провели търговски трупи, за да се определи дали някой прави подозрително големи поръчки за продажби предварително.) От друга страна, акциите на Hills до голяма степен останаха непроменени.

Новината, че Hills се отказа от преговорите с Amaya, се прие много добре от най-големият акционер на Hills – Parvus Asset Management, който през изминалата седмица гласно изрази несъгласието си относно потенциалното сливане, и нарече Amaya „надценен актив”.

PokerStars се ядоса на думите на Parvus

Докато Amaya пусна изявлението си в четвъртък, корпоративен блог на PokerStars изрази несъгласието си с „някои неточности“, съдържащи се в твърденията на Parvus. Говорителят на Amaya, Ерик Холрейсър заяви, че е „просто не е вярно да се каже, че покерът е презрял или спадащ пазар.“

Холрейсър твърди, че възприемането на онлайн покера като изтощена сила се основава на „някои публични данни, публикувани в доклади за размера и растежа на покер пазара.“ Според него тези данни и изводи произтичам от само малка част от покер игрите, тъй като не отразяват турнирните игри.

Холрейсър допълни, че трафикът в PokerStars непрекъснато расте.