Успешен старт и финансов растеж на Ladbrokes Coral Group

Новини

Успешен старт и финансов растеж на Ladbrokes Coral Group

Оценете новината

Джим Мълън, главен изпълнителен директор на Ladbrokes Coral Group приветства успеха след сливането на двата оператора, след като групата отбелязва значителен финансов растеж през 2016.

Проформа приходите на двете компании са £2,35 милиарда (€2,71 милиарда / $2,95 милиарда) за 12-те месеца до 31 декември 2016 г., което е повишение с 11% в сравнение с £2,12 милиарда през предходната година.

Оповестената проформа включва резултати и за Ladbrokes PLC и Coral Group за 12-те месеца до 31 октомври, през което време се осъществяваше сливането между двете фирми, както и за комбинираната Ladbrokes Coral Group в двата месеца до 31 декември.

Въпреки това, за целите на сравнението, оповестените данни изключват всички резултати от 360 магазина, които Ladbrokes Coral Group продаде като част от споразумението за сливане.

EBITDA на групата на база проформа възлизат на £380,700,000, 14% повече, отколкото през 2016 г., а оперативната печалба на група се изкачи с 22% спрямо същия период за предходната година, до £264,300,000.

За сравнението, за 2015 г. отчетените резултати включват тези на Ladbrokes PLC само за 12-те месеца до 31 декември, 2015 г..

Съобщените приходи на групата са се увеличил от £1,2 милиарда  до £ 1,51 милиарда, както и общата EBITDA, от £154,000,000 до £198,900,000.

„Това е един много успешен старт за Ladbrokes Coral Group.  Ladbrokes и Coral влязоха в сливането през ноември с добра скорост, а заедно постигнаха високи финансови резултати за цялата година„, каза Мълън.

„Като екип на управленитое ние гледаме в бъдещето. Фокусирани сме върху използването на пълния потенциал на сливането чрез силните страни на марките Ladbrokes и Coral, чрез увеличаване на мащаба, на оперативната ефективност и максимално използването на най-доброто от двете фирми.”

„Фокусирани сме върху изграждането на водеща мулти-чанъл практика, натрупана от двете марки, като се използват по-строг подход към данните, задвижен маркетинг и осигуряване на водещ продуктов опит на клиентите.”

„Ще се стремим да използваме нашия съществуващ опит на международните пазари, за да помогнем на по-нататъшния си растеж и да използваме нашия значително увеличен мащаб в областта на технологиите за разработване на нови продукти.“

Мълън добави: „Сливането е началото на едно пътуване. Докато се справим с някои краткосрочни несигурности с тригодишното преразглеждане, ще използваме мащаб, талант и ловкост, които имаме в този бизнес, те представляват реални сили и продължаваме напред.

„Възнамеряваме да използваме тези сили, за да се установим Ladbrokes Coral като водещи и най-добри в  хазартните игри и бизнес.“